DATE

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011



ΑΥΤΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ
 

Μιας και όλοι αυτοί ισχυρίζονται ότι η διαμαρτυρία τους είναι πολιτική, θέτω μερικά ερωτήματα:
www.tromaktiko.gr ,prezatv@hotmail.com
1. Να φύγουν όλοι αυτοί και ποιοι να έρθουν;
2. Το χρέος που δεν είναι δικό μας, σε ποιον ανήκει;
3. Τι σημαίνει "Άμεση Δημοκρατία";
4. Το άνοιγμα των....
...κλειστών επαγγελμάτων είναι ένα βήμα προς την Ισότητα;
5. Η απόλυση υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνονται από τους φόρους όλων μας είναι ένα βήμα προς τη Δικαιοσύνη;
6. Το να ζει μια χώρα με όσα χρήματα διαθέτει κι όχι με δανεικά, είναι ένα βήμα προς την Αξιοπρέπεια;

Που ήσουν τότε Αγανακτισμένε;
- Όταν ο μαύρος όχλος δολοφόνησε τους εργαζομένους της Marfin;
- Όταν ο Καραμανλής έκλεινε τη Βουλή νύχτα για να αθωώσει τους πολιτικούς που τώρα βρίζεις;
- Όταν το γραφείο σου στη δημόσια υπηρεσία γέμιζε με υπεράριθμους υπαλλήλους/κομματόσκυλα;
- Όταν ο εφοριακός σου ζητούσε χρήματα για να μην σε ελέγξει;
- Όταν οι κομματικοί στρατοί καταλάμβαναν τα Πανεπιστήμια;
- Όταν ο εξεταστής σου ζητούσε χρήματα για να σου δώσει δίπλωμα οδήγησης;
- Όταν ο διορισμένος καθηγητής του δημοσίου έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με
extra αμοιβή στο παιδί σου;
Τι έκανες γι’ όλα αυτά και τώρα μου……παριστάνεις τον “υπεύθυνο”;
Απάντησε μου -για αρχή- σε αυτά και μετά θα έρθω κι εγώ δίπλα σου στο Σύνταγμα να χτυπήσω την κατσαρόλα μου.
Αγανακτισμένε, μαζί τα φάγαμε. Μόνο που εγώ έχω μάθει να πληρώνω το λογαριασμό. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Υ.Γ Ποιος σου έμαθε να χτυπάς (ακίνδυνα) την κατσαρόλα σου; Αυτοί που σου έκρυβαν την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας; Αυτοί που σε έστειλαν στις παραλίες στις Ευρωεκλογές;
Τους πίστεψες πάλι;
 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ
 

1.
Να φύγουν όλοι αυτοί και ποιοι να έρθουν;
  
    Αυτό είναι ένα πολύ ρητορικό ερώτημα αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι αν δεν παλέψεις για κάτι ποτέ δεν πρόκειται να το κερδίσεις αλλά όλοι φοβόμαστε μην τύχει και φύγουν αυτοί ή οι άλλοι σαν κι αυτους που θα ανέβουν και χαθεί η πελατειακή σχέση που θέριεψε αυτο το βρώμικο σύστημα.

2. Το χρέος που δεν είναι δικό μας, σε ποιον ανήκει;    
      Ένα ερώτημα που μάλλον κρύβεται μέσα στα pc της Ε.Ε. και κανένας μας ποτέ δεν θα μάθει την πραγματική αλήθεια . Βέβαια υπάρχουν υποψίες για παιχνίδια τραπεζών και διάφορων οικονομικών οίκων που στόχο έχουν το euro .

3. Τι σημαίνει "Άμεση Δημοκρατία";
    
     ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ πράγματα που μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν .

4. Το άνοιγμα των....
...κλειστών επαγγελμάτων είναι ένα βήμα προς την Ισότητα;
     
      Και βέβαια , όχι όμως με το μπρός πίσω όπως γίνεται , άλλά με πολιτική βούληση που ποτε δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια ελέω της ψηφοθηρίας και της σχέσης που λέγαμε παραπάνω.
5. Η απόλυση υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνονται από τους φόρους όλων μας είναι ένα βήμα προς τη Δικαιοσύνη;
    Δούναι και λαβείν έτσι δούλευε το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια , και βέβαια δεν συμφωνώ να συνεχίσει έτσι , αλλά πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ήπιας λύσης κι οχι αποφασίζομεν και διατάσσομεν γιατι θυμίζει άλλες εποχές.
6. Το να ζει μια χώρα με όσα χρήματα διαθέτει κι όχι με δανεικά, είναι ένα βήμα προς την Αξιοπρέπεια;
Σωστά. Το ερώτημα είναι όμως ΠΟΤΕ και αν θα αρχίσει να ζεί η Ελλάδα με δικά της χρήματα ? Και μήπως όλα αυτα τα χρόνια θα έπρεπε να έχει ειπωθεί και καμμιά αλήθεια και όχι κτίζοντας στην άμμο παλάτια πιστεύοντας όλα όσα με στόμφο ακούγαμε και διαβάζαμε ?

Βέβαια θα πεί κάποιος γιατί αφήσαμε εμείς ο λαός να φτάσουν τα πράγματα εκεί ?
Βόλευε και τις δύο πλευρές πιστεύω οπότε μοιραία έφτασε εδώ , και κανένας δεν υποστηρίζει ότι δεν φταίμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό .

Όσο για τα άλλα ερωτήματα που ήμουν τότε :
  • Aς άφηναν τον λαό να τελειώσει αυτο που άρχισε εκείνη την αποφράδα ημέρα και να μην τον αποπροσανατόλιζαν με τις δολοφονίες και σήμερα θα μιλάγαμε διαφορετικά .
  • Που είναι η πολυπόθητη άρση ασυλίας και πότε θα εφαρμοσθεί μια και μιλάμε για ισότητα και δικαιοσύνη .
  • Όσο για τα κομματόσκυλα το ίδιο το κράτος τα ανέθρεψε και δυστυχώς τα συντηρεί ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  • Για τα άλλα τέσσερα ερωτήματα περι χρηματισμού και κατάληψης απο κομματικούς στα Πανεπιστήμια υποτίθεται ότι υπήρχαν νόμοι του κράτους που έπρεπε να εφαρμοσθούν ξεχωριστά στη κάθε περίπτωση εαν επρόκειτο περί άμεμπτης Δικαιοσύνης.
  • Υ.Γ. Όσο για την κατσαρόλα την κτυπάω ακίνδυνα για να μην την φέρω στο κεφάλι κάποιου απο αυτούς που με έφεραν σε αυτή την ξεφτίλα , που έχουν και το θράσος να βγαίνουν να λένε ακόμα ότι δήθεν πασχίζουν για το καλό της χώρας .
     Για όλους τους παραπάνω λόγους και εναν βασικότερο επιπλέον το ότι μπήκε και μπαίνει το χέρι στην τσέπη μου βαθειά έτσι στεγνά λές κι εγώ ΜΟΝΟ έχω φταίξει για όλα τα δεινά . (Βεβαια ο λόγος είναι απλός ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ αλλά μέχρι εδώ πρεπει ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ .
θα συνεχίσω λοιπόν να κατεβαίνω στο Σύνταγμα μέχρι να ξεκουμπιστούν όλοι τους απο εκεί μέσα.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!



ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ





Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!!!!!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

Συνέχεια αποκαλύψεων για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας!

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/petreleopigesmaketa1-425x286.jpg


Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.