DATE

Τρίτη 29 Απριλίου 2014


 Mια απάντηση στα ψέματα και τις εκτροπές του κυρίου Σόιμπλε

 Του Θύμιου Πατρινού
Οι Γερμανοί δεν μαθαίνουν και δεν διδάσκονται από την ιστορία διότι διακατέχονται από την  εμμονή πως στην πολιτική πρέπει να περάσει το δικό τους. Δεν κατάλαβαν πως οι «παραινέσεις» τους στις εκλογές του 2012 όχι μόνο δεν επηρέασαν το εκλογικό σώμα, αλλά έσπειραν την αμφιβολία για τις προθέσεις τους, ακόμη και στις φίλιες προς αυτούς δυνάμεις. Δεν το κατάλαβαν ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ουκρανία και να πάλι, που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρενέβη στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις από τη δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD, κάνοντας έκκληση στους πολίτες της Ελλάδας να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς που «υποστηρίζουν ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους».
Λάθος κ. Σόιμπλε. Αυτά σας τα λένε οι Σαμαράδες πως δήθεν τα υποστηρίζει ο αριστερός λαϊκισμός, για να τους κρατάτε στην εξουσία και για κρύψουν από σας ότι ο ελληνικός λαός πιστεύει πως δεν μπορούν να μας σώσουν αυτοί που βούλιαξαν και κατάκλεψαν τη χώρα.  Μόνο οι υποκριτές λένε ότι φταίνε οι άλλοι για τα προβλήματά μας. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι φταίνε και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτούς και αυτό θα το πετύχουμε σύντομα. Θέλουμε να απαλλαγούμε από τους ανεύθυνους πολιτικούς που ακολουθώντας τους όρους και τις επιταγές σας προκάλεσαν ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, διέλυσαν τον ιδιωτικό τομέα και εκποιούν το κράτος με ύποπτες διαδικασίες σε αμφιλεγόμενα συμφέροντα. 
Είπατε ο κ. Σόιμπλε ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα της Ελλάδας. Εδώ τα πράγματα έχουν κι άλλη πλευρά. Η Ευρώπη και η Γερμανία αλλάζουν τροπάριο κάθε τόσο. Από τη μια αποδέχτηκαν το swap της Goldman Sachs και τις δημοσιονομικές απογραφές Αλογοσκούφη και Παπακωνσταντίου και εκ των υστέρων μας λέτε ότι κακώς δεχθήκατε τη χώρα στην ευρωζώνη. Παρενθετικά σημειώνεται ότι πίσω από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα ήταν γερμανικές εταιρείες. Οι περισσότερες ευθύνες είναι δικές μας, αλλά έχετε και εσείς. Και οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Εμείς φταίμε που ανεχθήκαμε πολιτικούς που εσείς χειραγωγούσατε και χειραγωγείτε για τα δικά σας συμφέροντα. Εσείς φταίτε για την υποκρισία και τα κρυφά σας σχέδια που αποκαλύπτονται. Αλλά αυτό τελειώνει.
Είπατε ο κ. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και πως «εάν οι Έλληνες συνεχίσουν την ίδια πορεία έχουν καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν», αν και ομολογήσατε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο»…
Όλα αυτά είναι ξεδιάντροπα ψέματα. Υπάρχει βέβαια και μισή αλήθεια, ότι δηλαδή μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Ολόκληρη η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί. Θα συμπληρώναμε δε και της ευρωζώνης. Αυτό θα το καταλάβετε μόλις καταπέσει η δήθεν τραπεζική ενοποίηση που φιλοτεχνείτε.
Τα ψέματα τώρα.
Ψέμα 1ο: Δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Το ελληνικό πρόβλημα ήταν η χρηματοδότηση του χρέους που ήταν στο 120% του ΑΕΠ όταν αποκαλύφθηκε το πρόβλημα και παρά το κούρεμα που πληρώσαμε είναι στο 175% και θα πάει στο 205% σε δύο χρόνια. Και ταυτόχρονα, η ανεργία από το 10% εκτινάχθηκε στο 28%... Το δε πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλασματικό και αντανακλά την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι πολιτικές που υπαγορεύετε.
Ψέμα 2ο: Αν οι Έλληνες συνεχίσουν την ίδια πορεία δεν έχουν καμία πιθανότητα να τα καταφέρουν, γιατί η συνταγή ήταν λάθος και το ξέρατε από την αρχή, ενώ οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή, δηλαδή στο ξεπούλημα των παραγωγικών πόρων της χώρας και στη λουμπενοποίηση των εργαζομένων και την καταστροφή των πολιτισμικών χαρακτηριστικών των Ελλήνων. Ότι προτείνετε είναι ύποπτο πλέον και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας.
Ψέμα 3ο: Αν είμαστε στο σωστό δρόμο, δεν θα είχαμε 3 εκατ. ανασφάλιστους, 1,5 εκατ. άνεργους, 1 εκατ. απλήρωτους, 60 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα, ούτε 70 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, ούτε θα είχε στεγνώσει η οικονομία από ρευστότητα και επενδύσεις.
Οι πολιτικές που επιβάλετε οδηγούν στην υπερχρέωση και στην αποανάπτυξη, προκαλούν ανθρωπιστική κρίση και καταστρέφουν τη χώρα. Οι πολιτικές σας κάνουν κακό στην Ευρώπη. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.