DATE

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015


Oι επτά μοιρολογίστρες

του Λάκη Λαζόπουλου
Επτά επί debate.
Θα βγουν και οι επτά πολιτικοί αρχηγοί σήμερα να μιλήσουν σε επτά δημοσιογράφους.
Οι δημοσιογράφοι θα παίξουν τους ανεξάρτητους και οι πολιτικοί τους αποφασισμένους!
Θα μαζευτούν δηλαδή οι εφτά και θα την κλάψουν την χώρα. Οι εφτά μοιρολογίστρες.
Όχι δεν φταίω εγώ που πέθανε, όχι όταν την πήρα εγώ στα χέρια μου ήταν ακόμα ζωντανή, όχι εσύ της έδωσες την λάθος συνταγή, όχι το λάθος το έκανε ο Βαρουφάκης, όχι το λάθος το έκανε ο Παπακωνσταντίνου, όχι εγώ κρατούσα την λίστα, όχι εγώ την είχα στο συρτάρι, όχι εγώ την έδωσα, όχι εγώ την βρήκα, όχι ο Παπασταύρου δεν είναι δικός μας, όχι ο Παπασταύρου είναι δικός σου.
Ωραία! είχε λείψει η κωμωδία απ΄τα κανάλια. Καλή επιστροφή σήμερα.
Θα δούμε λοιπόν τους επτά «αποφασισμένους» αλλά αποφασισμένος είναι μόνο ο Σόιμπλε σ΄αυτή την ιστορία. Εδώ τα μυρμήγκια συζητάνε τι θα κάνουν όταν συναντήσουν τον ελέφαντα από κοντά, πως θα του χυμήξουν, πως θα του σφίξουν τον λαιμό και θα τον πνίξουν. Η συνωμοσία του μυρμηγκιού, που τελειώνει στο πρώτο περπάτημα του ελέφαντα από πάνω τους.
Τα κανάλια που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες την χώρα, θέλουν τώρα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. Φαίνεται κι απ” τις εντολές που έχουν δώσει στις δημοσκοπικές τους εταιρίες, που έχουν καταντήσει σφουγγαρίστρες του συστήματος.
Μάλιστα ο Μειμαράκης δέχεται και να μην είναι πρωθυπουργός. Τέτοια παραχώρηση, δηλαδή, θα κάνει στην χώρα.
Με έναν όρο βέβαια. Να μην δεχθεί κι ο Τσίπρας. Τέλος πάντων, το θέμα τους είναι να μην ξανακυβερνήσει ο Τσίπρας. Αυτό.
Θα βάλουν έναν, δικό τους λέει θέλουνε, έναν επιχειρηματία, έναν πολιτικό, έναν πρωθυπουργό για τα θελήματα τέλος πάντων.
Έχουμε κράτος ιδιωτικό όπου το κουμαντάρουνε πέντε οικογένειες. Να δούμε λοιπόν αν σ΄αυτές τις εκλογές θα εκλέξει πρωθυπουργό ο λαός ή το MEGA, ο ANT1 και ο ΣΚΑΙ μαζί.
Τώρα τι είδους πολιτική ανωμαλία είναι αυτή, να μιλούν εφτά για να μας κυβερνήσει ένας που δεν θα τον ξέρουμε, δεν το “χω καταλάβει. Ψάχνουν λέει για έναν τρίτο άνθρωπο. Σαν κάτι ερωτικά παιχνίδια που δένουν την γκόμενα στα μάτια και μπαίνει ένας άγνωστος και την πηδάει. Ωραία! μήπως πρέπει να μας δέσουν τα μάτια στις εκλογές αυτές και να τ΄ανοίξουμε μια και καλή την Δευτέρα, να δούμε ποιος θα “ναι μπροστά μας ο πρωθυπουργός;
Τι να τρέχουμε τώρα; Ας πουν ποιον θέλουν το MEGA, ο ANT1 και ο ΣΚΑΙ κι ας τον βάλουν. Δεν μας πέφτει και λόγος πολύς.
Ο Λαφαζάνης σε ένα ταξί, ο ταξιτζής τον ρωτάει που πάτε κι αυτός του απαντάει: στο Νομισματοκοπείο, κλείνοντας το μάτι.
Δηλαδή, μου λέει ένας φίλος μου, δεν θα πάει στην δραχμή τελικά; Και γιατί έφυγε; Που πάει; Ευρώ κι αυτός;
Σε λίγο αυτοί που φύγαν απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ θα μοιάζουν να μην ξέρουν γιατί φύγανε. Σε λίγο θα ισχυρίζονται ότι αυτοί απλώς ήθελαν μια καλύτερη συμφωνία εντός Ευρώ. Νομίζω ότι αυτή η διάσπαση της αριστεράς πάει να γίνει η κωμωδία της χρονιάς.
Σαμαράς, Άδωνης, Βορίδης άφαντοι. Αφού οδηγώ στην Αττική οδό και κοιτάω στα aber alert να δω τα πρόσωπά τους, που είναι; Έχω αρχίσει ν΄ανησυχώ.
Πείτε, πείτε, πείτε, βάλτε δημοσιογράφους, βγάλτε δημοσκοπήσεις, ένα σας λέω: τα νεύρα μας είναι ακόμα όρθια.
Κυριακή πρωί θα αποφασίσουμε, πηγαίνοντας. Οπότε βάλτε τις σφουγγαρίστρες σας, τις δημοσκοπικές πληρωμένες εταιρίες σας να κάνουν παιχνίδι, καλλιεργήστε την κυβέρνηση συνασπισμού, βάλτε μέσα αυτούς που θέλετε, κάντε αυτό που θέλετε και την Κυριακή ο λαός θα σας δείξει ακόμα μία φορά πως αυτός και μόνο αυτός μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Θα μοιράζουμε κοκορέτσι στην πλατεία 


 του Λάκη Λαζόπουλου

Επιστήμονας 12 χρόνια άπλυτος για να βρει.. σπρέι μπάνιου.
Το διάβασα πάνω πάνω στην espresso και φτιάχτηκα για σήμερα.
Αυτό θα πει επιστήμονας!
Έφτασε σε ακραία σημεία βρώμας ώστε το σπρέι πού θα ανακαλύψει να νικήσει την μπόχα 12 χρόνων.
Ευτυχώς κάνει μόνος του τα πειράματα!
Η πολιτική βρώμα παρούσα. Τα αριστερά σπρέι ούτε πού….
Η καινούργια γραμμή των εγκάθετων είναι «μα πώς γίνεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να παράγει πιο πολύ έργο από μια αριστερή κυβέρνηση».
Οδεύουν προς κυβέρνηση συνεργασίας με Δραγασάκη πρωθυπουργό. Αυτό αποφάσισαν Μέρκελ, Σόιμπλε MEGA, ANTENA, SKAI οπότε όλοι οι προθυμογράφοι θα δείχνουν προς αυτόν τον δρόμο.
Τι θα κάνει ό λαός στο τέλος, ένας λαός το ξέρει!
Ο Τσίπρας είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, δήλωσε ο Μεϊμαράκης, αλλά θα του κάνουμε τη χάρη να συγκυβερνήσουμε. Ε, βέβαια! Χαϊδεμένο παιδί της Μέρκελ και του Σόιμπλε ο Τσίπρας. Αλίμονο τόσες συμβάσεις με εξοπλιστικά τους υπέγραψε, τη Siemens τους υπέγραψε, ε! μια υποχρέωση του την έχουνε.
Οι δεξιοί είναι μέσα στις δικογραφίες, δεν είναι οι αριστεροί. Οι αριστεροί είναι στις μαλακογραφίες!
Ο κύριος Δραγασάκης, συμπαθής κατά τα άλλα, του οποίου το όνομα ακούγεται ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, θα εκπροσωπεί τον Σύριζα η θα είναι τύπου Παπαδήμος. Αλήθεια ποιοί αποφασίζουν ποιός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός κι από πού παίρνουν την πληροφορία αυτοί οι προθυμογράφοι;
Το Ποτάμι το πήρε ο ποταμός. Τον κατάλαβαν και αυτόν τον τενεκέ τον ξεγάνωτο.
Αργούμε αλλά τα πιάνουμε.
Άλλον τώρα έχουμε βάλει στο μάτι για σωτήρα. Τον προφήτη Λεβέντη. Όταν σε στριμώχνουν στη γωνία και χάνεις τον έλεγχο κάνεις μαλακίες.
Καλός ήταν ο Τσίπρας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Γιατί στις προηγούμενες με το ζόρι τα έβγαζε τα λόγια.
Ενώ ο Μεϊμαράκης τι είχαμε τι χάσαμε. Τον βλέπεις και νομίζεις ότι στο τέλος της ομιλίας θα μοιράσει και κοκορέτσι δωρεάν. 
Από τον  Σαμαρά καλύτερος. Να το λέμε.
Βαγγέλα σέξι σκίσε τον Αλέξη. Έξι μήνες χωρίς εξουσία έμειναν , μετά από 40 χρόνια ,οι δεξιοί κι απ την στεναχώρια τους χάσανε το φως τους.
Βλέπουν τον Βαγγέλα σέξι. Την Βούλτεψη θεογκόμενα και τον Κυριάκο Μπραντ Πιτ. Που είναι  ο Μπραντ Ντιπ.
Η Νέα Δημοκρατία έχει συσπείρωση. Η Νέα δημοκρατία είναι πάντα έτοιμη να πάρει την εξουσία.
Οι αριστεροί πάλι τρελαίνονται γι αντιπολίτευση.
Φωνάζει ο λαός:
«Ποιος θα μου κουβαλήσει αυτό το Μπαούλο από δω, εκεί;»
Οι αριστεροί δείχνουν ο ένας τον άλλον ως ανίκανο. Οπότε αφήνουν τον Μεϊμαράκη να παίζει μόνος του μπάλα.
Στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον το γκολ που τρώει ο τερματοφύλακας το χρεώνεται όλη η ομάδα. Στην πολιτική το εισπράττει μόνο ο τερματοφύλακας. Στην αριστερή πολιτική δε βαράν κι όλοι μαζί τον τερματοφύλακα.
Η Ζωή μπήκε στο κόμμα του Λαφαζάνη αλλά ως αυτοτελής προσωπικότητα. Τι ακριβώς δεν κατάλαβα. Δε χωράει ακριβώς στη συγκεκριμένη φόρμα; Θέλει απλώς να περισσεύει;
Ή είναι αυτό που λέμε εμείς στο θέατρο Μαζί μας και η Ζωζώ Σαπουντζάκη!
Γενεές 14 πέρασε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Καμένος στο ΣΚΑΙ.
Ότι έκρυβε στα συρτάρια της Βουλής δικογραφία των υποβρυχίων, όπου οι τέσσερις εμπλεκόμενοι υπουργοί είναι ο Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, ο Μεϊμαράκης και ο Βενιζέλος , ότι ο πατέρας της ήταν δικηγόρος υπεράσπισης της γερμανικής πλευράς στην δίκη με τα υποβρύχια , ότι ο γνωστός Κάντας των μιζών είναι συγγενικό της πρόσωπο , χωρίς να ξέρουμε ούτε τί συγγένεια έχει , αλλά ούτε και τί ρόλο παίζει η συγγένεια. Φαντάζομαι να πήρε την άδεια από το Σύριζα να τα πει αυτά.
Ύστερα είδα την διαφήμιση των ΑΝΕΛ όπου λέει  Ό Καμένος στο παιδί που έσπασε το αριστερό του χέρι , θα σε μάθω εγώ να γράφεις και με το δεξί.
Το θέμα είναι Πως η Ελλάδα αποφάσισε να γράψει μια φορά την ιστορία της με άλλο χέρι και της το σπάσαν το χέρι .
Αντε λοιπόν  ξανά με το δεξί.
Λέρα με το δεξί.
Σε αυτές εκλογές καλύτερα να πηγαίναμε στο ψυχίατρο πάρα στις κάλπες. Εγώ πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές θα αργήσουν να τελειώσουν. Θα κάθεται ό κόσμος μέσα στο παραβάν να  αποφασίσει  τι θα κάνει. Οι αναποφάσιστοι θα πάνε κατά τις 11 τη νύχτα να ψηφίσουν, αφού θα έχουν κατεβάσει τα άπειρα τσίπουρα. Από πού να το πιάσεις;
Ο Τσίπρας είπε καταργεί το μνημόνιο και τελικά το ψήφισε.
Ο Λαφαζάνης και η Ζωή θέλουν τη δραχμή τώρα, αλλά όταν πρότεινε ο Σόιμπλε δραχμή αυτοί λέγανε ότι δεν θα μας βγάλει ο Γερμανός από το ευρώ.
Ο Μεϊμαράκης ψήφισε και το τρίτο μνημόνιο, γενικά ότι του βάζουν μπροστά θά το ψηφίζει, αλλά στην Κρήτη υποσχέθηκε να μην ψηφίσει τα μέτρα κατά των αγροτών, τα οποία έχει ήδη ψηφίσει. Ο Τσίπρας λέει παραμένουμε στην Ευρώπη.
Εμείς θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη , ασφαλώς Χωρίς μνημόνιο, ασφαλώς χωρίς αυτό το χρέος.
Δεν θέλουμε δραχμή αλλά δεν θέλουμε και να χρεοκοπήσουμε, όπερ είναι απαραίτητο για να πάμε στην δραχμή.
Τρέλα καθαρή!
Βλέπουμε παράλληλα ότι σπάνε το πολιτικό σκηνικό σε μικρά -μικρά κομμάτια και κάθε πέτρα όταν θρυμματίζεται χάνει την δυναμική της να σπάσει το κατεστημένο.
Είμαστε όλοι σε μία απελπισία γιατί ποδοπατήθηκε η ελπίδα μας, αποκλεισμένοι από παντού νιώθουμε, κι αυτό όσο να ναι δημιουργεί και νεύρα και εντάσεις και διαφωνίες.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι σαφέστατα το τρίτο κόμμα. Η δίκη δεν έγινε ποτέ. Όλα τακτοποιημένα.
Όταν χρειαζόταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πάρουν ψήφους η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέσα.
Τώρα πού χρειάζεται να μαζέψει την οργή του ΟΧΙ, έξω πάλι η Χ.Α.
Επιμένω. Έτσι όπως διαλυόμαστε νικητής των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου θα είναι ο Σόιμπλε. Απόλυτα κυρίαρχος.
Θα έρθει η ώρα που σ” αυτή τη χώρα θα παρακαλάμε να χρεοκοπήσουμε δεν θα μας αφήνουν.
Δηλαδή, άμα κερδίσω λαχείο λέει ένας φίλος μου, θα το παίρνω 50, 50 ευρώ την ημέρα;
Ακριβώς, του λέω.
Χθές πήγα στο Σούνιο βόλτα. Τόσο κόσμο στις παραλίες είχα χρόνια να δω. Ήταν σαν να ήθελαν όλοι να εγκαταλείψουν τα προβλήματα πίσω τους και να πέσουν στο νερό.
Έμεινε μόνο η θάλασσα να μας ενώνει. Στην στεριά δεν πρόκειται να τα βρούμε μεταξύ μας.