DATE

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016


ALPHA ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΖΩ...



Όταν ο Κοντομηνάς στην ομιλία που έκανε στους εργαζόμενούς του για την πορεία του καναλιού, μετά το χάσιμο της τηλεοπτικής άδειας εξήρε τον ρόλο του Φουρλεμάδη, ο οποίος αν και προσέφερε 61 εκατ. ευρώ δεν πήρε άδεια, πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν στην αίθουσα. Πώς γίνεται να υμνείς ένας παίκτη που χάνει την άδεια; 
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αμερική Αλαφούζος και Κοντομηνάς, ενώ στον ΣΚΑΪ ετοιμάζουν το "σεντόνι" του προγράμματος, το οποίο περιέχει και τα δύο προγράμματα (Μπουσδούκου, για παράδειγμα, το πρωί και αμέσως μετά Τσιμτσιλή και ούτω κάθε εξής). Αν λάβουμε, μάλιστα, υπόψη πως τόσο η διάψευση του Alpha, όσο και η αντίστοιχη του ΣΚΑΪ, για τα περί επικείμενης συνεργασίας γράφτηκε από το ίδιο χέρι, δείχνουν πως ο Κοντομηνάς με τον Αλαφούζο τα είχαν βρει μεταξύ τους πριν πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στη ΓΓΕΕ. 

Μοιράστηκαν, δηλαδή, την άδεια των 40 εκατ. ευρώ, από 20 εκατ. ευρώ ο καθένας, ενώ παράλληλα εκτίναξαν ψηλά την πρώτη άδεια για να οδηγήσουν τους άλλους παίκτες σε πολύ ψηλά ποσά, τα οποία θα ήταν "βαρίδι" για τα προγράμματα που έπρεπε να φτιάξουν μετά. 
Άρα, ο Φουρλεμάδης έπαιξε 61 εκατ. ευρώ για τα μάτια των εργαζομένων - ότι τάχα προσπάθησε - αλλά απ' ό,τι φαίνεται ποτέ δεν μπήκε στη δεύτερη φάση ακριβώς γιατί πρόσεχε μήπως πατήσει κανά κουμπί και βρεθεί με άδεια.

 Γι' αυτό υμνούσε ο Κοντομηνάς τον Φουρλεμάδη, τον στενό φίλο του Χριστόδουλου και γνωστό από το σκάνδαλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», όπου έστελνε... περούκες αντί για κοτόπουλα στους πεινασμένους λαούς. 
Η συμφωνία έγινε από τον Βερύκιο, ο οποίος είναι κολλητός του Αλαφούζου, με τις ευλογίες του Κυριάκου, γι' αυτό και από την επόμενη μέρα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, το αποτέλεσμα της οποίας βρήκε τον Alpha χωρίς άδεια, οι Μπογδάνοι φώναζαν "αδέλφια μας του Alpha", ενώ ο "αριστερός" Βερύκιος, παιδί του Τσοχατζόπουλου, μετέτρεπε το δελτίο ειδήσεων του Alpha σε αντίστοιχο του ΣΚΑΪ.
Το τι ανταλλάγματα ζήτησαν οι Κυριάκος και Αλαφούζος θα φανούν πολύ γρήγορα. Το σενάριο θα γίνει ακόμα πιο εφιαλτικό αν στο deal αυτό είναι ενήμερος και ο Λαζόπουλος και πρόκειται να δούμε και αυτόν στο νέο ενοποιημένο κανάλι AlphaΣΚΑΪ.

Ο λόγος που ο Κοντομηνάς τα βρήκε με τον Κυριάκο είναι οι δικαστικές περιπέτειες του. Ο ιδιοκτήτης του Alpha φοβάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί και εκεί αδιάβλητος, όπως συνέβη και με τις τηλεοπτικές άδειες, οπότε μία καλή "θωράκιση" με τον Κυριάκο και τον Αλαφούζο τον καθιστά αυτομάτως πιο ισχυρό. 

Στην πραγματικότητα, ο Κοντομηνάς έχει χάσει το κανάλι του, αφού ο Αλαφούζος σιγά σιγά, αφού του πάρει το περιεχόμενο, θα τον αδειάσει στη συνέχεια σε μια γωνιά, καθώς στην αγορά θεωρείται "γερασμένος" παίκτης, ενώ παράλληλα ο Φουρλεμάδης και ο Βερύκιος βρήκαν καινούργιο "όχημα" να συνεχίσουν την πορεία τους, τον ΣΚΑΪ. 
Δελτίο ειδήσεων με Κοσιώνη και Βερύκιο σε ρόλο σχολιαστή, λοιπόν, ενώ ο Σρόιτερ φαίνεται να μετακομίζει προς Μαρινάκη πλευρά. 

Ο Ιβάν θα βρεθεί με τον Καλογρίτσα, απ' ότι λένε έντονα οι φήμες και αναζητείται ο άνθρωπος που θα... γράψει την πρώτη παράγραφο στο σχιζοφρενές αυτό σενάριο. 
Ο Alpha δεν έχασε λοιπόν την άδεια. Ο Alpha έγινε παράρτημα του ΣΚΑΪ. Ο Κοντομηνάς μπήκε σε μια συγχώνευση που μόνο αυτόν θα ζημιώσει στο τέλος...




πηγή: prezatv 

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016


Γιατί να χάσω ΕΓΩ την δουλειά μου ?


Με αφορμή της ερώτησης της καλής δημοσιογράφου του Alpha, Ευαγγελίας Τσικρίκα, στον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ -όπου του είπε ότι νιώθει ότι την απολύει ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του-, θέλω να γράψω μερικές σκέψεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία έπεσαν -και θα συνεχίζουν να πέφτουν- οι Έλληνες πολίτες είναι το «δεν θα συμβεί σε εμένα».

Γύρω μου θα πέφτουν κορμιά, συνάδελφοί μου θα απολύονται, επιχειρήσεις θα κλείνουν κάθε μέρα, αλλά εγώ θα έχω την δουλειά μου και θα είμαι καλά.

Σχεδόν εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να σκέφτεται ακόμα έτσι.

Όλα  μας φωνάζουν στην Ελλάδα πως, αν δεν αγωνιστούμε για το κοινό καλό, δεν θα υπάρχει κοινωνία για να ζήσουμε.

Οι άνθρωποι δεν ζουν μόνοι τους, ζούν σε κοινωνίες.

Δεν γίνεται μια κοινωνία να έχει διαλυθεί, κι εσύ να ζεις καλά κι ευτυχισμένα.

Δεν γίνεται. Αυτό έχει εξηγηθεί και αναλυθεί από φιλοσόφους και διανοούμενους αιώνες πριν.

Αν δεν καταλάβουμε επιτέλους όλοι αυτό το απλό πράγμα, θα ζήσουμε ακόμα χειρότερες μέρες.

Η κυρία Τσικρίκα νιώθει ότι την απολύει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του.

Γιατί, τους άλλους ποιοι τους απέλυσαν;

Δεν ήταν οι αποφάσεις και οι συμφωνίες των προηγούμενων πρωθυπουργών και κυβερνήσεων που οδήγησαν στην απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων;

Τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν τους απέλυσε ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του; Πλάκα κάνουμε;

Αλλά αυτοί δεν ήμασταν εμείς. Οπότε αλλάζει. Δεν πείραζε για αυτούς. Μόνο για τις δικές μας δουλειές πειράζει.

Καλά, οι δημοσιογράφοι δεν έβλεπαν τους συναδέλφους τους να χάνουν τις δουλειές τους;

Ήταν Ιανουάριος του 2011, σχεδόν έξι χρόνια πριν δηλαδή, όταν έγραφα:



Ποιος τη γαμάει την ελληνική δημοσιογραφία, όταν δεν τολμάς να γράψεις ένα άρθρο για τον άνθρωπο που καθόταν στο διπλανό σου γραφείο επί δεκαετίες;»

Οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών ΜΜΕ έχασαν εντελώς το παιχνίδι αυτά τα εφτά σχεδόν χρόνια μετά την χρεοκοπία.

Επέλεξαν την «δουλίτσα» τους, γύρισαν την πλάτη στην κοινωνία και στην δημοσιογραφία, και πίστεψαν πως θα την βγάλουν καθαρή.

Δεν είναι έτσι.

Τον Ιανουάριο του 2013, έγραφα και προειδοποιούσα:
«‘Καίγονται πολλοί δημοσιογράφοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Ανόητοι και θλιβεροί. Χρήσιμοι, όμως. Σου δείχνουν τι δεν πρέπει να γίνεις.».

Κάποιοι δημοσιογράφοι είδαν την χρεοκοπία σαν ευκαιρία.

Αφού οι ανεπιθύμητες και ελεύθερες φωνές εκδιώχτηκαν ή αποχώρησαν -για να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους- από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, τώρα είναι η ευκαιρία να γίνουμε εμείς τα σκυλάκια του ολιγάρχη-καναλάρχη και να κάνουμε καριέρα.

Άνθρωποι που -μέχρι τότε- τους είχαν για τα θελήματα βρέθηκαν να έχουν δικές τους εκπομπές. Αλλά ποιος να τους δει;

Με αυτό τον τρόπο, τα ιδιωτικά ΜΜΕ έγιναν πιο αναξιόπιστα από ποτέ άλλοτε και η τηλεθέαση βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν κατάφεραν να βγάλουν νέα, φρέσκα και ενδιαφέροντα πρόσωπα, αν και έχουν περάσει εφτά χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι ίδιοι θλιβεροί.

Οι δημοσιογράφοι δεν δικαιούνται να περιμένουν συμπαράσταση από την κοινωνία.

Γιατί οι δημοσιογράφοι -στην πλειοψηφία τους- πούλησαν την κοινωνία.

(Τον Ιούνιο του 2011, ήμουν στο Σύνταγμα. Ένα βραδάκι, μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία, συναντάω τον Νίκο Υποφάντη, πρώην συνάδελφο στον ΣΚΑΪ. Πιάνουμε την κουβέντα με τον Νίκο, και ξαφνικά πλησιάζει ένας ώριμος κύριος. Και του ρίχνει το πιο έντονο αλλά και ευγενικό «χέσιμο» που έχω δει στη ζωή μου. «Εσύ έχεις ένα ρόλο για την κοινωνία, εσύ δεν μπορείς να λες αυτά τα πράγματα, εσύ δεν πρέπει να γίνεις Μπάμπης Παπαδημητρίου» και τέτοια. Μιλούσε η κοινωνία. Αλλά πρέπει να μπορείς να ακούς κιόλας. Και να σε νοιάζει για την κοινωνία. Γιατί η ζωή έχει και αύριο.)


πηγή : pitsirikos.net