DATE

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015


Oι επτά μοιρολογίστρες

του Λάκη Λαζόπουλου
Επτά επί debate.
Θα βγουν και οι επτά πολιτικοί αρχηγοί σήμερα να μιλήσουν σε επτά δημοσιογράφους.
Οι δημοσιογράφοι θα παίξουν τους ανεξάρτητους και οι πολιτικοί τους αποφασισμένους!
Θα μαζευτούν δηλαδή οι εφτά και θα την κλάψουν την χώρα. Οι εφτά μοιρολογίστρες.
Όχι δεν φταίω εγώ που πέθανε, όχι όταν την πήρα εγώ στα χέρια μου ήταν ακόμα ζωντανή, όχι εσύ της έδωσες την λάθος συνταγή, όχι το λάθος το έκανε ο Βαρουφάκης, όχι το λάθος το έκανε ο Παπακωνσταντίνου, όχι εγώ κρατούσα την λίστα, όχι εγώ την είχα στο συρτάρι, όχι εγώ την έδωσα, όχι εγώ την βρήκα, όχι ο Παπασταύρου δεν είναι δικός μας, όχι ο Παπασταύρου είναι δικός σου.
Ωραία! είχε λείψει η κωμωδία απ΄τα κανάλια. Καλή επιστροφή σήμερα.
Θα δούμε λοιπόν τους επτά «αποφασισμένους» αλλά αποφασισμένος είναι μόνο ο Σόιμπλε σ΄αυτή την ιστορία. Εδώ τα μυρμήγκια συζητάνε τι θα κάνουν όταν συναντήσουν τον ελέφαντα από κοντά, πως θα του χυμήξουν, πως θα του σφίξουν τον λαιμό και θα τον πνίξουν. Η συνωμοσία του μυρμηγκιού, που τελειώνει στο πρώτο περπάτημα του ελέφαντα από πάνω τους.
Τα κανάλια που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες την χώρα, θέλουν τώρα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. Φαίνεται κι απ” τις εντολές που έχουν δώσει στις δημοσκοπικές τους εταιρίες, που έχουν καταντήσει σφουγγαρίστρες του συστήματος.
Μάλιστα ο Μειμαράκης δέχεται και να μην είναι πρωθυπουργός. Τέτοια παραχώρηση, δηλαδή, θα κάνει στην χώρα.
Με έναν όρο βέβαια. Να μην δεχθεί κι ο Τσίπρας. Τέλος πάντων, το θέμα τους είναι να μην ξανακυβερνήσει ο Τσίπρας. Αυτό.
Θα βάλουν έναν, δικό τους λέει θέλουνε, έναν επιχειρηματία, έναν πολιτικό, έναν πρωθυπουργό για τα θελήματα τέλος πάντων.
Έχουμε κράτος ιδιωτικό όπου το κουμαντάρουνε πέντε οικογένειες. Να δούμε λοιπόν αν σ΄αυτές τις εκλογές θα εκλέξει πρωθυπουργό ο λαός ή το MEGA, ο ANT1 και ο ΣΚΑΙ μαζί.
Τώρα τι είδους πολιτική ανωμαλία είναι αυτή, να μιλούν εφτά για να μας κυβερνήσει ένας που δεν θα τον ξέρουμε, δεν το “χω καταλάβει. Ψάχνουν λέει για έναν τρίτο άνθρωπο. Σαν κάτι ερωτικά παιχνίδια που δένουν την γκόμενα στα μάτια και μπαίνει ένας άγνωστος και την πηδάει. Ωραία! μήπως πρέπει να μας δέσουν τα μάτια στις εκλογές αυτές και να τ΄ανοίξουμε μια και καλή την Δευτέρα, να δούμε ποιος θα “ναι μπροστά μας ο πρωθυπουργός;
Τι να τρέχουμε τώρα; Ας πουν ποιον θέλουν το MEGA, ο ANT1 και ο ΣΚΑΙ κι ας τον βάλουν. Δεν μας πέφτει και λόγος πολύς.
Ο Λαφαζάνης σε ένα ταξί, ο ταξιτζής τον ρωτάει που πάτε κι αυτός του απαντάει: στο Νομισματοκοπείο, κλείνοντας το μάτι.
Δηλαδή, μου λέει ένας φίλος μου, δεν θα πάει στην δραχμή τελικά; Και γιατί έφυγε; Που πάει; Ευρώ κι αυτός;
Σε λίγο αυτοί που φύγαν απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ θα μοιάζουν να μην ξέρουν γιατί φύγανε. Σε λίγο θα ισχυρίζονται ότι αυτοί απλώς ήθελαν μια καλύτερη συμφωνία εντός Ευρώ. Νομίζω ότι αυτή η διάσπαση της αριστεράς πάει να γίνει η κωμωδία της χρονιάς.
Σαμαράς, Άδωνης, Βορίδης άφαντοι. Αφού οδηγώ στην Αττική οδό και κοιτάω στα aber alert να δω τα πρόσωπά τους, που είναι; Έχω αρχίσει ν΄ανησυχώ.
Πείτε, πείτε, πείτε, βάλτε δημοσιογράφους, βγάλτε δημοσκοπήσεις, ένα σας λέω: τα νεύρα μας είναι ακόμα όρθια.
Κυριακή πρωί θα αποφασίσουμε, πηγαίνοντας. Οπότε βάλτε τις σφουγγαρίστρες σας, τις δημοσκοπικές πληρωμένες εταιρίες σας να κάνουν παιχνίδι, καλλιεργήστε την κυβέρνηση συνασπισμού, βάλτε μέσα αυτούς που θέλετε, κάντε αυτό που θέλετε και την Κυριακή ο λαός θα σας δείξει ακόμα μία φορά πως αυτός και μόνο αυτός μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: