DATE

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016


H δικαίωση των χουλιγκάνων




Όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν εκπλήσσονται ούτε από τα επεισόδια στην Τούμπα, ούτε από  τις δηλώσεις πριν και μετά, ούτε και από την αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας, με τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδος.
AdTech Ad

Τα έχουμε ξαναζήσει, τα έχουμε ξαναδεί, τα έχουμε ξανασυζητήσει.
Όποιος έχει πάει στο γήπεδο και όποιος ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις στη συμπεριφορά των οπαδών. Από αυτόν που πάει να απολαύσει το θέαμα, μέχρι τον οπαδό, που θα φωνάζει 90 λεπτά και από εκεί στο άλλο άκρο σε αυτόν, που θα βιαιοπραγήσει ή ακόμα χειρότερα, που θα βιαιοπραγήσει κατ' εντολή και με κάποιο χαρτζιλίκι.
Γνωστά είναι αυτά. Έχουμε δει πολλές φορές στα γήπεδα, η συντριπτική πλειοψηφία να αποδοκιμάζει τους 50-100, που έχουν συγκεκριμένο σκοπό και που δεν έχουν απλώς τρελαθεί με την ήττα ή κάποιο σφύριγμα.
Η Πολιτεία γνωρίζει ότι υπάρχουν ομάδες οπαδών, που φέρονται σαν στρατοί. Γνωρίζει τους αρχιστράτηγους, γνωρίζει και τους προστάτες.
Εφόσον η διάλυση των στρατών, συνεπάγεται μετωπική σύγκρουση με αυτούς που τους προσατεύουν, τι κάνουμε;
Διαλέγουμε την εύκολη λύση. Διακόπτουμε σήμερα το κύπελλο, αύριο το πρωτάθλημα και μεθαύριο κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Χορεύουμε δηλαδή στο ρυθμό των 100-200 χουλιγκάνων ή πληρωμένων χουλιγκάνων και στερούμε το προϊόν από χιλιάδες.
Αν αυτό δεν είναι δικαίωση όσων, η Πολιτεία υποστηρίζει ότι πολεμά και δεν ανέχεται, τότε τι είναι;
Αν οι λίγοι αυτοί μπαίνουν ακόμα στα γήπεδα ή αφού τα σπάσουν την επόμενη μέρα είναι έξω, τότε για ποια βούληση για καταπολέμηση της βίας μιλάμε;
Και επιτέλους, αν δεν τεθούν κανόνες στην αρχή της σεζόν και όχι μετά από κάποια έμπνευση του υπουργού, λόγω των επεισοδίων της προηγούμενης βραδιάς, γιατί να ελπίζουμε ότι οι κανόνες αυτοί θα γίνουν σεβαστοί;
Ας τεθούν οι κανόνες και ανεξαρτήτως του τι έχει γίνει στο παρελθόν, ας εφαρμοστούν. Και ο πρώτος που θα τους παραβιάσει, είτε λέγεται Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός, είτε Άνω Ραχούλα, να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, που θα είναι γνωστές από την αρχή.
Κάθε άλλο αποσπασματικό μέτρο, είναι για τα μάτια του κόσμου και το μόνο που δείχνει είναι αδυναμία απέναντι στην αλητεία.
 πηγή : news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: