DATE

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016



UEFA - FIFA - ΔΟΕ... έρχεται «ο Αχόρταγος»!

του Βασίλη Παπαθεοδώρου 
Ένα ένα εμφανίζονται τα εξαπτέρυγα της διαφθοράς, από τη στιγμή που ο Κοντονής ζήτησε την αυτοκάθαρση της ΕΠΟ. Προσέξτε: Καμία απολύτως παρέμβαση δεν έκανε ο υπουργός σε κανένα αυτοδιοίκητο. Τι ζήτησε; Να φύγουν μόνοι τους οι ποινικά διωκόμενοι από τον αθλητισμό. Τα «φερέφωνα» έσκασαν μύτη στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. «Ντροπή σου Κοντονή, αυτός μας οδηγεί σε GRexit» και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Δεν πρέπει να τους αδικεί όμως κανείς. 

Η μάσα είναι πολύ μεγάλη και τα κουτάλια πολλών καρατίων πια. Αν χαθούν τα χοντρά πακέτα, θα χαθούν δουλειές. Τι δουλειές όμως; Δουλειά είναι να είσαι ταξιτζής, φούρναρης, κρεοπώλης, δημοσιογράφος, αθλητής. Δεν είναι δουλειά να είσαι πουλημένο τομάρι…
Ύστερα, μπήκε στο παιχνίδι η FIFA και η UEFA. Φώναξαν τους «πατρόνους» και τους ενημέρωσαν για τα επαίσχυντα σχέδια της κακιάς Πολιτείας ότι επιχειρεί κάθαρση. Ακουσον άκουσον: Θέλουν να διώξουν τους διεφθαρμένους από το ποδόσφαιρο! Κι αν τους διώξουν ποιοι θα αναλάβουν τα σουλάτσα, τα πάρε δώσε, τους ορισμούς, τα στησίματα; 
Όπου να 'ναι έρχεται και η ΔΟΕ. Θα έμενε έξω απ΄ τον χορό; Ήδη υπάρχει έντονη ενόχληση στα κλιμάκια της, λένε οι πληροφορίες και φυσικά δεν είναι ψέματα. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατηγορεί την Ελληνική Κυβέρνηση για παρέμβαση στο θεσμό του αυτοδιοίκητου και ως… επόμενη συνέπεια, «αν δεν συμμορφωθεί ο Κοντονής», θα έρθει η απειλή της διεθνούς απαγόρευσης για όλα τα αθλήματα.
Τώρα κρατήστε μια λεπτομέρεια για να ξέρετε πώς παίζεται το παιχνίδι: Τον Φεβρουάριο του 2017 θα γίνουν εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και δεν αποκλείεται ένας βασικός υποψήφιος για την προεδρία να είναι ο… Ισίδωρος Κούβελος. Γκέγκε;
Βεβαίως, όταν βγαίνεις στον πόλεμο και προκαλείς επανάσταση, είναι δεδομένο ότι θα επέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις. Έτσι συμβαίνει πάντα. 
Αυτή όμως, είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του Κοντονή (στον οποίο γνωρίζετε πολύ καλά και τι κριτική του έχουμε ασκήσει στο πρόσφατο παρελθόν). Έχει προκαλέσει… παγκόσμια κινητοποίηση και τώρα πια έμαθαν και στα υψηλά κλιμάκια της διαφθοράς τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Υποχρέωσε τους Νονούς της Γης να επέμβουν για να σώσουν τους Νονούς της Ελλάδας.
Πιθανολογώ ότι μέχρι τη Δευτέρα κάποιος θα έχει κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Δεν ξέρω ποιος θα την κάνει. Ο Κοντονής όμως, γνωρίζει ότι έχει μαζί του σχεδόν όλη την υγιή, φίλαθλη Ελλάδα. Δείτε ποιοι συντάσσονται και ποιοι αντιτάσσονται στα σχόλια, στα social media, στα media γενικώς και θα καταλάβετε. Ο Κοντονής έχει πολλά να κερδίσει και λίγα να χάσει αν το πάει μέχρι τέλους. Η ΕΠΟ και οι πατρόνοι της έχουν μόνο να χάσουν. Και τα ψωμιά τους είναι τελειωμένα. 
Είναι δική τους απόφαση αν θα φύγουν σε λίγες μέρες με ανδρικό τρόπο, παραιτούμενοι από το ποδόσφαιρο που διέσυραν, καταξεφτίλισαν και οδήγησαν στην απόλυτη διαφθορά υπό τις οδηγίες των ποδοσφαιρικών βαρόνων της χώρας ή αν θα φύγουν σε λίγους μήνες. Όταν στα γραφεία της ΕΠΟ μπει ο πρώτος χορηγός της νέας διοίκησης που θα είναι η εταιρία απολυμάνσεων "Ο αχόρταγος".
Μέχρι τότε, ας φωνάξουν και το… FBI όσοι τρέμουν ότι θα χάσουν τα χρυσά κουτάλια. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: