DATE

Τρίτη 4 Απριλίου 2017



Οι άνθρωποι με ενοχλούν ............

του Ίωνα Παπαδάκη
Δεν έχω κανένα πρόβλημα… Ο καθένας (όπως και εγώ, άλλωστε) μπορεί να βλέπει ότι θέλει μια και αυτή η μαγική συσκευή που μπήκε τόσο «βίαια» στα σπίτια μας -και ακούει στο όνομα τηλεόραση- έχει ένα κοντρόλ με δεκάδες μαγικά κουμπάκια που σου προσφέρουν (κάποιες φορές) αυτό που επιθυμείς να δείς!
Με λίγα λόγια… ότι θέλει ο πελάτης!
Με λίγα λόγια δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πρόγραμμα που επιλέγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί να προσφέρουν στα «πελατάκια»… Και αυτό όχι διότι συμφωνώ με ότι προβάλλεται, όμως έχω το δικαίωμα της επιλογής. Άλλωστε κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από μένα, άρα ξέρουν τι «πουλάει» και τι όχι!
Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: Τι πουλάει, ποιοι επιλέγουν τους κριτές και παρουσιαστές και ποιοι τους έχουν «μάθει» τον ρόλο τους!
Έχω παρακολουθήσει talent shows και μάλιστα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση… Άκουσα ωραίες φωνές, είδα πολύ διασκεδαστικούς και αξιόλογους κριτές και παρουσιαστές! Εκτίμησα το ταλέντο τους (κριτών, παρουσιαστών και παικτών) και πάνω απ’ όλα το ήθος τους… Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που τα παρακολούθησα με ευχαρίστηση.
Πριν από λίγες ημέρες έπεσα πάνω σε ένα νέο talent show (ο Θεός να το κάνει) και το παρακολούθησα για λίγα μόνο λεπτά (ευτυχώς)!
Ντράπηκα, θύμωσα, αηδίασα, προσβλήθηκα! Για το κανάλι, τον «ινστρούχτορα», τον παρουσιαστή, τους κριτές…
Κάποιους από αυτούς -στον τομέα τους- θα τους έλεγες και καταξιωμένους.
-Ένας ταλαντούχος πρώην εκδότης που αναμφισβήτητα άλλαξε τον περιοδικό τύπο στην Ελλάδα (είτε μας αρέσει, είτε όχι), ο οποίος όμως έχει πλέον (δυστυχώς) ξεχάσει την ηλικία του, τη διαδρομή του και το «στίγμα» που άφησε στον χώρο «φεύγοντας νύχτα», επιδίδεται σε σαχλά σχόλια, μαγκιές μιας άλλης εποχής και ένα προσωπικό σόου που (εύχομαι να ξέρει) ότι δεν μπορεί να το υποστηρίξει!
-Μία στιχουργός-παρουσιάστρια-δημοσιογράφος με ένα εξαιρετικά «βαρύ» οικογενειακόbackround που έχει να επιδείξει μόνο ποιότητα, παιδεία και σεβασμό!
-Μία τραγουδίστρια -ας αφήσουμε λίγο κατά μέρος τα περί «απόλυτης σταρ»- αξιόλογη, με εξαιρετική πορεία (καλλιτεχνική εννοώ φυσικά), είτε μας αρέσει είτε όχι το είδος που υπηρετεί!
-Και ένα «πράμα» το ποίο είναι πολύ περήφανο για την αλήτικη και προσβλητική συμπεριφορά του, το οποίο δηλώνει διάφορα πράγματα (είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις) και η μουσική του παιδεία και προσφορά στο Ελληνικό κοινό συμπεριλαμβάνει (για να μην πω εξαντλείται) στο: «θέλω τα ίδια που φόραγες χθες// τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχά σου…»
Και όλοι αυτοί κάτω από την «μπαγκέτα», ενός άλλου «πράματος» του οποίου τα ελληνικά ελάχιστα ταιριάζουν με δικά μου και θέλει να λέγεται συνάδελφος (δηλαδή δημοσιογράφος)! Που βρέθηκε επικεφαλής ενός καναλιού (ελέω Θεός ξέρει ποιου) που αποφασίζει για την τύχη άξιων συναδέλφων οι οποίοι πήγαν στο συγκεκριμένο κανάλι ακούγοντας υποσχέσεις και έφυγαν «νύχτα»…
Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα (έχω προσωπική πείρα), όπως αυτό της συναδέλφου με πάρα πολλά «χιλιόμετρα» στο γυαλί και με εξαιρετικό concept εκπομπής που «διώχθηκε» από το μικρό αυτό «πράμα» εν αγνοία μάλιστα (έχω τις αμφιβολίες μου) του καναλάρχη!
Ντράπηκα, θύμωσα, αηδίασα, προσβλήθηκα!
Όχι από την εκπομπή, αλλά από τους ανθρώπους που κάποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα να μπούνε στο σπίτι μου και που, αν είχα μικρά παιδιά θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν αυτά τα «πράματα» που θέλουν να λέγονται παρουσιαστές, συνθέτες, κριτές να προσβάλουν και να τραμπουκίζουν για ελάχιστα φράγκα που είναι και αμφίβολο εάν θα πάρουν!
(και μετά μας μάρανε το φιλί του Παπακαλιάτη που ήταν άξιο προστίμου από το ηθικό και άτενκτο ΕΣΡ)
Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες σελίδες για αυτό το «πράμα» που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος για την εποχή που δεν θέλει ούτε ο ίδιος να θυμάται (είχα την ευτυχία να τον πετάξω έξω από εφημερίδα πριν από -περίπου- 18 χρόνια)… Δεν νομίζω ότι αξίζει να το κάνω!
Το όλο θέμα είναι ιδιαίτερα εμετικό για τα γούστα μου…
Λυπάμαι για τα παιδιά που είδαν την ευκαιρία τους σε αυτό το σιχαμένο talent show, λυπάμαι για όσους δουλεύουν πίσω από τις κάμερες, λυπάμαι που εξαιτίας 5 ανθρώπων κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους!
Χαίρομαι όμως αφάνταστα που η τηλεθέαση είναι αντίστοιχη με θερμοκρασίες Κοζάνης το χειμώνα…
Μου δίνει ελπίδα γιατί κάπως έτσι τα σκουπίδια θα πάνε στον κάδο μαζί με τους εκφραστές τους !
πηγή :  https://ionistis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: