DATE

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019


 Oι «όμορφοι» άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσά μας!
Στο χέρι σου είναι να τους «δεις»…



 του Ίωνα Παπαδάκη

Τον συνάντησα πριν από λίγες ημέρες στο σπίτι μία φίλης… Είχα πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια να τον δω και η συνάντησή μας δεν κράτησε περισσότερο από 5 λεπτά!
Κοιτάζοντάς τον, δεν πρόσεξα το χαμόγελο στα χείλη του, αλλά το χαμόγελο στα μάτια του! Και αυτό το χαμόγελο μου επιβεβαίωσε όλα όσα -χρόνια τώρα- παρακολουθώ στα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης (τους ρουφιάνους ντε…)!
Μου επιβεβαίωσε ότι –έστω και για 5 λεπτά- συνάντησα έναν ακόμα «όμορφο» άνθρωπο… Έφυγα χαμογελώντας και λίγη ώρα μετά βρέθηκα (κουβεντιάζοντας την 5λεπτη συνάντησή μου) να εξηγώ στην παρέα μου τι εννοώ λέγοντας «όμορφος» άνθρωπος.
«Όμορφοι» άνθρωποι λοιπόν…
Είναι οι άνθρωποι που δεν θα χρειαστεί να τους «ψάξεις», ούτε θα κάνουν «φασαρία» για να τους προσέξεις… Δεν ξέρω, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια, πιστεύω ότι η αύρα τους είναι πολύ πιο δυνατή από τη φυσική τους παρουσία. Είναι ήσυχοι, είναι ήρεμοι και δεν χαμογελάνε με τα χείλη αλλά με τα μάτια!
Δεν τσακώνονται, δεν επιβάλλονται φωνάζοντας, δεν απαιτούν την προσοχή σου… Όλες αυτές οι πρακτικές είναι άγνωστες για τους «όμορφους» ανθρώπους. Και ξέρεις γιατί; Γιατί απλά δεν τις έχουν ανάγκη! Δεν έχουν την ανάγκη να τους προσέξεις, δεν ψάχνουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας (που έλεγε και ο συγχωρεμένος Αντι Γουώρχολ), ούτε έχουν λόγο να τους πεις «έχεις δίκιο».
Θα σου εκθέσουν την άποψή τους (και αυτό μόνο αν τους την ζητήσεις) θα σου μιλήσουν σωστά ελληνικά (λίγοι θα τα καταλάβουν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει) και αν δεν καταφέρουν να σε πείσουν τότε θα πάνε παρακάτω! Δεν θα ντραπούνε να σου ζητήσουν συγγνώμη, να παραδεχτούν τα λάθη τους και δε θα διστάσουν να μιλήσουν σκληρά ή να κάνουν «σκληρούς» προσωπικούς απολογισμούς!
Πρόσεξε όμως…
Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να τους «κερδίσεις»… Δεν ψάχνουν ούτε για «αυλικούς», ούτε για «φίλους», γιατί τα πάντα γι’ αυτούς είναι θέμα χημείας! Όπως δεν προσπαθούν να σε πείσουν, δεν προσπαθούν να πειστούν, οπότε μην «προσπαθήσεις»… Αν είσαι τυχερός και άξιος τότε θα βάλεις στη ζωή σου έναν «όμορφο» άνθρωπο!
Οι όμορφοι άνθρωποι είναι αθόρυβοι… Είναι αερικά! Και επειδή έχω γνωρίσει μερικούς τέτοιους ένα έχω να σου πω:
Χωρίς να το καταλάβεις θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.
Γιατί χωρίς να το καταλάβεις, θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος… Γιατί χωρίς να το καταλάβεις θα «αναγκαστείς» να ανέβεις στο επίπεδό τους, για να τους διατηρήσεις στη ζωή σου… Γιατί χωρίς να το καταλάβεις θα πάψεις να συμβιβάζεσαι με αυτό που νομίζεις καλό, αλλά θα ψάχνεις για το –πραγματικά- καλό και σιγά σιγά, οι άνθρωποι γύρω σου θα λιγοστεύουν ποσοτικά αλλά θα αυξάνονται ποιοτικά!
Και μη φανταστείς ότι αυτοί οι «όμορφοι» άνθρωποι δεν έχουν «ρωγμές»… Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολλές! Έχουν πληγώσει, έχουν πληγωθεί, έχουν χάσει, έχουν κερδίσει… Έχουν ερωτευτεί, έχουν απογοητευτεί, έχουν γελάσει, έχουν κλάψει.
Όμως αυτό είναι το παρελθόν τους! Τα έχουν «βρει» μαζί του και το έχουν αφήσει να φύγει… Δεν έχουν λόγο να το υπερασπιστούν, ούτε να το φέρνουν συνέχεια μπροστά τους.
Δεν αντλούν δικαιολογίες από αυτό για να αιτιολογήσουν τις «ρωγμές» τους.
Ξέρεις, κανείς δεν επιβιώνει άθικτος από αυτόν τον κόσμο… Πόσο μάλλον οι «όμορφοι» άνθρωποι! Αυτό όμως που καταφέρνουν είναι οι ρωγμές να μην τους αποδυναμώνουν. Τις κάνουν μέρος της ιστορίας τους, γιατί θα είναι πάντα μαζί τους…
Οι «ρωγμές», τους κάνουν καλύτερους, τους κάνουν πιο δυνατούς,
τους κάνουν «όμορφους»!
Οι «όμορφοι» άνθρωποι δεν είναι μέτριοι γιατί –απλά- στο λεξιλόγιό τους δεν υπάρχει αυτή η λέξη… Αν λοιπόν υπάρχει στο δικό σου το λεξιλόγιο είναι μια καλή ευκαιρία να την αποβάλεις!
Προσπάθησε να τον μάθεις και να μάθεις από αυτόν! Μην περιμένεις να σου πει «εγώ» και να σου αραδιάσει προσόντα και χαρίσματα ή να σου πουλήσει συναισθήματα… Αμφιβάλλω αν έχει ασχοληθεί ποτέ με το αν έχει προσόντα και χαρίσματα! Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν τον ενδιαφέρει να διαλαλήσει την… πραμάτεια του.
Διαλαλεί την… πραμάτεια του, αυτός που προσπαθεί να πουλήσει! Και οι «όμορφοι» άνθρωποι, ούτε πουλάνε, ούτε πουλιούνται… Χαρίζονται (σε όποιον το αξίζει)!
Δεν θυμάμαι αν είπα κι’ άλλα… Είδα όμως την παρέα μου σιωπηλή, χαμογελαστή και προβληματισμένη. Ενα πράγμα έχω να πω ακόμα:
Ναι, οι «όμορφοι» άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσά μας!
Στο χέρι σου είναι να τους «δεις»…

 https://ionistis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: