DATE

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015


Ειναι όντως εγκλωβισμένο ?

του Γιάννη Παπίδα 


To γερμανοευρωπαικό κατεστημένο είναι εγκλωβισμένο με τον Τσιπρα 

Η γενική εντύπωση που υπάρχει είναι ότι τον έχουν μετατρέψει σε έναν άνευ όρων μνημονικό συμπαίκτη τους που θα κάνει τελικά ό,τι του ζητήσουν

Μια πρώτη ανάγνωση των γεγονότων που ακολούθησαν το βροντερό ΟΧΙ του 62% εν μέρει δικαιώνουν αυτές τις εκτιμήσεις.

Μήπως όμως τελικά ο Τσιπρας αποτελεί και την τελευταία τους ευκαιρία στην Ελλάδα?

Μήπως δηλαδή αν τον οδηγήσουν σε αδιέξοδο πολιτικό και αρα σε άτακτη πτώση αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι μη ελεγχόμενο και απρόβλεπτο ?

Νομίζω ότι υπολογίζουν πάρα πολύ τον αστάθμητο αυτόν παράγοντα και για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα βοηθήσουν την παραμονή του στην εξουσία έστω και με πλάγιο και μη ορατό στο ευρύ κοινό τρόπο..

Η εφαρμογη του τρίτου μνημονίου είναι στο χέρι τους και κατά δεύτερο λόγο στο χέρι του Τσιπρα να γίνει όσο πιο ανώδυνη και βελούδινη για τα χειμαζόμενη μεσαία και κατώτερα στρώματα κατά κύριο λόγο..

Ακόμα και η άγαρμπη αναφορά του Φίλη για αυτούς που έχουν τον τρόπο τους να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σηματοδοτεί μια ταξική οπτική του θέματος αλλά με απαράδεκτο και χοντροκομμένο τρόπο κατ' εικόνα και ομοίωση του ανδρός .

Ο Τσιπρας λοιπόν εχει ένα σπουδαίο χαρτί να παίξει στο τραπέζι της ΕΕ και αν το παίξει σωστά πιστεύω οτι μόνο οφέλη θα αποκομίσει τοσο η χώρα οσο και ο ίδιος και το πολιτικό του μέλλον .

Αν υπολογίσουμε ψύχραιμα αυτην την παράμετρο και αν συνυπολογίσουμε τι υπάρχει σαν διάδοχη πολιτική εφεδρεία στην ενδεχόμενη μετα Τσίπρα εποχή τοτε θα συμφωνήσουμε οτι συμφέρει ΟΛΟΥΣ να τα βρούνε και να χαμηλώσουν τους τόνους για το κοινό καλό . Εξ άλλου και τα έκτακτα γεγονότα στην γειτονική μας Συρια και η άμεση εμπλοκή της Ρωσίας μονο για αναταραχές στην Ελλαδα δεν προδιαθέτει .

Δεν υπάρχουν σχόλια: