DATE

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015


Του Άδωνι τα καμώματα, τα βλέπει η (Νέα) 

Δημοκρατία και γελά
Του Μηνά Κωνσταντίνου

Πριν από μερικά χρόνια, τις σατυρικές εκπομπές και τις τηλεοράσεις μας χτύπησε μία νέα τηλεοπτική περσόνα. Ένας αλλόφρων τύπος που φωνάζοντας, τσιρίζοντας και κουνώντας τα χέρια του συνεχώς πουλούσε εθνική υπερηφάνεια σε συσκευασία βιβλίων.
Σύντομα, μάθαμε πως ο τηλεβιβλιοπώλης αποτελούσε στέλεχος του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ακόμα πιο σύντομα, το αρχαιοελληνικό τηλεοπτικό του πλατό αντικαταστάθηκε από τα έδρανα της Βουλής.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από δεξί χέρι του αρχηγού ενός ακροδεξιού και φιλοχουντικού κόμματος, βρέθηκε σήμερα να διεκδικεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Έχοντας μάλιστα στο βιογραφικό του τον χρηματισμό του ως υφυπουργός, υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
Η κατάσταση έχει πάψει προ πολλού να βγάζει γέλιο, παρόλο που ο ίδιος κάνει ότι μπορεί γι' αυτό.
Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, η τελευταία επιτυχία του ήταν η νουθεσία του Κώστα Καραμανλή (!) «να μείνει ουδέτερος στην προεκλογική διαδικασία», λίγες ώρες μετά την απαίτησή του να πάρει καθαρή θέση.
Ο Αδ. Γεωργιάδης, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως δεν γνωρίζει πως... το πάπλωμά του δεν τον σκεπάζει ούτε έως τα γόνατα, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να μείνει σιωπηλός στην προεκλογική διαδικασία, γιατί είναι λέει «ο πιο δημοφιλής στην παράταξη, και με το να πάρει θέση, μικραίνει και ο ίδιος».
Ουσιαστικά, η ακροδεξιά πόρτα που άνοιξε ο Αντώνης Σαμαράς στα... ορφανά του ΛΑΟΣ, έχει πλέον αρχίσει να μπάζει για τα καλά στη Νέα Δημοκρατία. Είναι η ακροδεξιά του παρένθεση που δίνει το δικαίωμα σε έναν από τους μεγαλύτερους υβριστές της να εμφανίζεται ως τιμητής της. Και μάλιστα, σε κάποιον που δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για απολυταρχικά καθεστώτα και πρακτικές.
Θλιβερό δείγμα, ωστόσο, του κατήφορου που έχει πάρει το κόμμα της αστικής παράταξης της χώρας…
Παραπάνω όμως αναφέρθηκα στην «τελευταία του επιτυχία» έως αργά το βράδυ, γιατί λίγο αργότερα κατάφερε ακόμα μία.
Ο Αδ. Γεωργιάδης έγινε ο πρώτος υποψήφιος αρχηγός κόμματος, και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιχείρησε να παρέμβει σε μία εκπομπή επειδή ο ίδιος το επέλεξε.
Ήταν αργά το βράδυ της Τρίτης όταν αποφάσισε να πάει στο θέατρο Βέμπο όπου λάμβανε χώρα η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, «επειδή ο Λάκης με εξύβρισε».
Φυσικά, η σάτιρα του συμπαθούς κωμικού (που γενικότερα δεν με βρίσκει σύμφωνο σε αρκετά της σημεία), δεν θα ήταν ποτέ αρκετή για να δώσει ένα τέτοιο δικαίωμα σε κανέναν Άδωνι Γεωργιάδη. Ο οποίος -μεταξύ άλλων- φαίνεται να μην γνωρίζει ούτε την νομική διαδικασία που ακολουθείται σε μία Δημοκρατία στην περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης.
Δεν είναι αρκετή για να του δώσει τέτοιο δικαίωμα από τη στιγμή που δεν ζούμε σε κάποια Δημοκρατία της υποσαχάριας Αφρικής, ούτε και στην δεκαετία του 1960, εποχή που τόσο πολύ θα επιθυμούσε ο εκλεκτός υποψήφιος του Αντ. Σαμαρά.
Άλλωστε, ο ίδιος γνωρίζει καλά πως να δώσει σήμερα συνέχεια στο σόου που δεν του επετράπη το βράδυ της Τρίτης. Και δεν έχω αμφιβολία πως την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές το έχει ήδη κάνει.
Ωστόσο, ίσως την μεγαλύτερη αλήθεια, και με το δίκιο του, ο Αδ. Γεωργιάδης την άφησε για το τέλος. Όταν οργισμένος που ο Λ. Λαζόπουλος δεν τον άφησε να μοιραστεί μαζί του το σανίδι του θεάτρου Βέμπο, έγραψε στο twitter:
«Ο κ. Λαζόπουλος αρνείται να μου δώσει τον λόγο στην εκπομπή του. Εγώ δεν φοβάμαι τον Λάκη και θέλω μία ΝΔ που δεν θα τον φοβάται επίσης...»
Αυτό το τελευταίο, απ' ότι φαίνεται, είναι πλέον πιο εφικτό από ποτέ.
Χάρη στη συμβολή του Άδ. Γεωργιάδη και του ιδεολογικού του ινστρούκτορα Αντ. Σαμαρά, εάν ήταν τηλεοπτικό σόου η προεκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, θα χτύπαγε εύκολα τα ποσοστά του Λαζόπουλου σε καθημερινή βάση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: