DATE

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016


Αν συνεχισθεί η διάλυση των πάντων όπως στην 35ετία...


του Βασίλη Αναστασίου 
Μην αυταπατώμεθα πως θα έρθει Ανάπτυξη αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο που βαδίσαμε τα 6 χρόνια χωρίς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αυτήν. Ούτε οι Κυβερνώντες, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι ακατατόπιστοι ριζοσπάστες για τις παγκόσμιες αναπότρεπτες μεταβολές, που ζουν στον κόσμο των αναμνήσεων προσμένοντας 4ο Γύρο, ούτε οι υποφέροντες από τους φόρους απλοί πολίτες. Κανείς μας δεν πιστεύει ότι μπορεί να αναπτυχθεί η Ελλάδα, αν δεν αλλάξει η γενικώς διαμορφωθείσα νοοτροπία "έτσι γουστάρω".
Η όποια Ανάπτυξη απαιτεί θυσίες, και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, και μάλιστα τώρα, στο διάστημα που απομένει, του 2016. Όχι σαν τις θυσίες για να διατηρείται η στρατιά των διορισμένων ψηφοφόρων. Θυσίες διαφορετικές, για τη δημιουργία προϋποθέσεων Ανάπτυξης. Διότι η Ανάπτυξη δεν διατάσσεται, ούτε επιβάλλεται. Γίνεται από μόνη της, αυθόρμητα, (spontaneously), όταν υπάρξει το κλίμα, και μόνο με πρωτοβουλία ιδιωτών και όχι του Κράτους. Αυτό είναι επιφορτισμένο για τη δημιουργία ελκυστικού κλίματος.
Η Βιομηχανική Επανάσταση ξεκίνησε το 1730 όχι από κρατική πρόθεση αλλά αυθόρμητα διότι είχαν δημιουργηθεί από μόνες τους οι prerequisites. Η Τεχνολογία θριάμβευε με τον Ατμό, κάρβουνο υπήρχε σε αναμονή κατασκευής των καναλιών για φθηνότερη και γρήγορη μεταφορά, η Αγροτική επανάσταση είχε αποφέρει καρπούς, οι "περιφράξεις", enclosures, συνέβαλαν στη δημογραφική έκρηξη που προμήθευσε το αναγκαίο εργατικό δυναμικό, και η αποικιοκρατία έφερε φθηνότερες Πρώτες Ύλες. Με το αποικιακό μπαμπάκι τριπλασιάστηκε σε ελάχιστο διάστημα η Υφαντουργία του Manchester ώστε η πόλη να πάρει το όνομα Cottonpolis.
Ο λόγος που ο Πρωθυπουργός μίλησε στην πρόσφατη ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης για διαφορετική... "δίκαιη" Ανάπτυξη με λογοδιάρροια αόριστων υποσχέσεων για καλύτερες ημέρες, (επιθυμία σαν τα σύκα του Πασά), ήταν για να κατευνάσει προληπτικά τις ανησυχίες ότι δεν θα θιγούν "κεκτημένα", για κάποια έργα Υποδομής, -όχι για απογείωση Ανάπτυξης- που θα πουληθούν δια του ΤΑΙΠΕΔ. 
Για κρατικές Δημόσιες Επενδύσεις ούτε λόγος. Μέχρι τώρα έχουμε μόνο καταργήσεις προγραμμάτων για αφαιμάξεις, και όχι για ενισχύσεις χρηματοδότησης. Διότι τα οικονομικά έχουν τα χάλια τους και  χειροτερεύουν.
Η 1η Δόση της 1ης αξιολόγησης που ήταν να δοθεί τον Οκτώβριο του 2015 ανέρχεται σε 
   7,5 +2,8 =   10,3 δισ. ευρώ
 1η Υποδόση θα καταβληθεί αρχές Ιουλίου, και φθάνει μόλις τα:
   7,5 δισ. ευρώ 
και θα μοιρασθεί σε 5,7 δισ. ευρώ, (τα 4/5) για την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και 1,8 δισ. ευρώ για μέρος των απλήρωτων για μήνες και χρόνια προμηθευτών του Δημοσίου. 
Όλες οι υποχρεώσεις στην ΕΚΤ και ΔΝΤ για το 2016 ανέρχονται σε περίπου:
   --15,0 δισ. ευρώ 
ποσόν σχετικά μικρό, αν σκεφθεί κανείς πως του 2015 ξεπερνούσαν τα 23 δισ. ευρώ.
Η 2η υποδόση θα δοθεί... τον Σεπτέμβριο και θα είναι μόνον,
  2,8 δισ. ευρώ
θα καταβάλλεται δε, εφόσον θα εξοφλούνται κάθε φορά οι προμηθευτές του Δημοσίου.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου το κράτος δεν είχε εισπράξει από φόρους, εισφορές, κλπ, σχεδόν    --90,0 δισ. ευρώ
και οι μη καταβληθείσες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονταν σε περίπου 
   --7,0 δισ. ευρώ
τα οποία θα μειωθούν μόνο κατά 2,8 δισ. ευρώ όταν και εάν καταβληθεί το μέρος της 1ης υποδόσης, όπως αποφάσισε το Eurogroup.
Mε τέτοια πλούτη, πάμε για "δίκαιη" Ανάπτυξη; Και έχει σημασία αν ζητάει "παραιτηθείτε" η συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου, ή ούτε ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ να φθάνει το 60 - 70%; (οι δημοσκοπήσεις, το 80%).
Η κατάσταση μόνο με φόρους, χειροτερεύει επικίνδυνα πάλι. 
Αλλάξτε το μείγμα μέτρων με κόψιμο υπεράριθμων διορισμένων ψηφοφόρων Δημοσίων Υπαλλήλων. Κάμετε όσα λέει το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ. Ξεκαθάρισε Κε Τσίπρα το ρέστο των 53, πενήντα τριών ανταρτών. Ας αλλάξει η τρόικα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, αντί φόρων κόψιμο Δαπανών, και τότε μιλάμε για Ανάπτυξη που είναι μία και μόνη. Αυτή που διαμορφώνεται στην πιάτσα. Η Ανάπτυξη έρχεται ως αναγκαιότητα.
Ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται όπως και οι γύρω του, ότι η Ανάπτυξη πραγματοποιείται με θυσίες. Και αυτοί που θα υποστούν θυσίες, δεν είναι οι εκατομμυριούχοι επί προμήθεια 12% Κατρούγκαλοι, ούτε οι ξεχασιάρηδες 1,5 εκατ. ευρώ Σταθάκηδες, αλλά, οι ψηφοφόροι εργαζόμενοι που θα χάσουν συλλογικές συμβάσεις και προνόμια. Και οι συνδικαλιστές θα στερηθούν τον σκανδαλώδη Νόμο απίθανων προνομίων, αντικαθιστάμενο με "δίκαιες" ευρωπαϊκές διατάξεις  και οι συνδικαλο-πατέρες θα χάσουν τα τόσα άγνωστα σε μας "κεκτημένα", ταξίδια στο Εξωτερικό, ξενοδοχεία 5 αστέρων και κουμάντο ΔΕΚΟ και Οργανισμών, που τόσα χρόνια κάνουν  αντί των Διευθυντών, οι Πρόεδροι, όπως ο Φωτόπουλος στη ΔΕΗ!
Χωρίς Παραγωγή δεν γίνεται να ζήσουμε με φόρους αναιμικής Οικονομίας. Δεν είναι παράδειγμα ο Τουρισμός. Η όποια προσέλευση τουριστών δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας προσπαθειών. Προήλθε από τον αποκλεισμό άλλων τουριστικών προορισμών, λόγω ταραχών σε γειτονικές χώρες. 
Εμείς, αφού δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε Υπηρεσίες και Υποδομή για υψηλό τουρισμό, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να υπάρχει νερό στην Ακρόπολη, και οι συνδικάλες αλήτες του λιμανιού να μην απαγορεύουν την έξοδο από τα κρουαζιερόπλοια!
Σήμερα στην πτωχευμένη χώρα δεν διατίθενται εύκολα Κεφάλαια για Ανάπτυξη όπως το 1952-1972/80. Δεν επενδύονται από τους ιδιώτες κεφαλαιούχους, που υπάρχουν. Είναι oι νέοι bourgeois από το ρεμπελιό και τα ελλείμματα της 35ετίας που καθημερινά αποκαλύπτονται με τα σκάνδαλα και τις χοντρές απάτες. Οι πλείστοι Δημόσιοι Λειτουργοί, αρνητικοί να τα επενδύσουν στην Ελλάδα της αναρχίας, αυτής που επωφελήθηκαν για να πλουτίσουν κλέβοντας. 
Είναι η μισή Ελλάδα, που γεμίζουν τα εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα, που η Κηφισίας την μία ώρα την νύχτα είναι μποτιλιαρισμένη, που πάει τριήμερη εκδρομή του Αγίου Πνεύματος -πιο πολλά αυτοκίνητα από το Πάσχα- καίγοντας πυροτεχνήματα από πολυτελέστατα κότερα στις Σπέτσες, στην Μύκονο, και στα άλλα νησιά μόδας. Ο Βεζούβιος όμως είναι έτοιμος να εκραγεί από αυτή την θρασεία πρόκληση κατοίκων Πομπηίας!
Ο πολιτικά διορατικός για τον επερχόμενο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό της Χώρας Τσίπρας, πιστεύει ότι με τις ελάχιστες ιδιωτικοποιήσεις θα αρχίσει την Ανάπτυξη που πρώιμα και επιπόλαια ανήγγειλε μαζί με την Ανάσταση του Χριστού, "δίκαιη" ή άδικη δεν έχει σημασία, διότι το ρεμπελιό παραμένει και δυναμώνει. 
Από την καταπολέμηση της γενικευμένης αναρχίας πρέπει να ξεκινήσει, αρχίζοντας από την τελείως ξεχαρβαλωμένη και ξεχειλωμένη κρατική μηχανή. Ας μην επαναλάβουμε την ανεξήγητη ανοχή στους μπαχαλάκηδες που καίνε λεωφορεία, τις απεργίες για την Cosco κρυφά υποδαυλιζόμενες από τον Δρίτσα, τον φιλοδοξούντα να εφαρμόσει Λαϊκή Δημοκρατία, Σπρίντζη. Από αυτούς να απαλλαγεί. 
Το ρεμπελιό, η χαλάρωση, "χαλαρά, χαλαρά" του Λάκη Λαζόπουλου είναι ο κυρίαρχος καταστροφέας. Για υπέρβαση νέων ελλειμμάτων ελπίζουμε πως δεν θα επιτραπεί άλλο, από τους επαγρυπνούντες επιβλέποντες της Ένωσης και του ΔΝΤ. "Οκτώ μήνες από τον Οκτώβριο κάνετε να εφαρμόσετε τα μέτρα"; –"Ιούλιο θα πάρετε υποδόση"!!
Αλλά η γενική χαλάρωση, η κατάργηση των νόμων, Κύριε Τσίπρα δεν θα διορθωθεί αν δεν κοπεί με το μαχαίρι. Μόνο με αυστηρή τήρηση των Νόμων από όλους. Για να μπει η Δημόσια Τάξη που καταργήθηκε από την μη... Προστασία του Πολίτη. Ο Τόσκας διαβεβαιώνει!!!.
Αν συνεχισθεί λίγο ακόμα η χαλάρωση, το ρεμπελιό, πάμε για οριστικό φούντο. Περιόρισέ τα αμέσως. Μάζεψέ τα, μην τα αφήσεις. Ξανακυλάνε σαν παχύρευστη λάσπη. Πιάσε επί τέλους τους μπαχαλάκηδες. Τιμώρησε παραδειγματικά τους παρανομούντες. Ακόμα και τους καταστροφείς των πινακίδων της Τροχαίας της Gate 13. Από μικρές παρανομίες ξεκινούν οι μεγάλες. Αυτούς που λερώνουν τους τοίχους. Μια αηδία στον 21ον αιώνα. Αυτούς που "κτίζουν" τους Πρυτάνεις. Εκείνους που παρκάρουν αντικανονικά. Έχουμε λασκάρει σε όλα, και το κακό; το συνηθίσαμε!! 
Αν συνεχισθεί η αναρχία της 35ετίας, δεν θα έλθει η Ευρώπη να σώσει. Το χάσιμο μερικών από το 4% του παλιού ΣΥΡΙΖΑ είναι ψιχία μπροστά στο πάνχρωμο ρεύμα που απολαμβάνεις ακόμα, παρά τις ψέματα υποσχέσεις, αοριστίες, γενικότητες περί διαγραμμάτου, και για μελλοντικούς παραδείσους .που εξακολουθείς να αραδιάζεις. Σταμάτα τα, δεν πιάνουν πλέον. 
Την διάλυση που εγκαινίασε ο Αντρέας σταμάτα την. Και ξεκίνα Τάξη και Συνέπεια. 
Έκκληση σου απευθύνουμε, οι παλιοί που έχουμε δεί και δεί! Μη συνεχισθεί η 35-ετία! Τόσο δύσκολο είναι να διδαχθείς από τη πείρα και όχι από τον Σπρίντζη και τον Καρανίκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: