DATE

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017


Χωρις social ? OMG


του Ίωνα Παπαδάκη 
Αλήθεια, τι θα έκανες αν δεν είχες Facebook, Instagram, Twitter! Ούτε να το σκεφτείς δεν θέλεις…
Γιατί τώρα πια έμαθες…

Είναι σα να θες να οδηγήσεις αυτοκίνητο χωρίς σειριακό κιβώτιο, χωρίς αερόσακους και ABS. Σα να πας να φας σαλάτα χωρίς γκότζι μπέρι και φλούδες από παπάγια βουτηγμένες σε απόσταγμα λυκίσκου με φράουλα! OMG… αν είναι ποτέ δυνατόν!
Πας καλά ρε βλάκα; Είχες και στο χωριό σου σειριακό κιβώτιο, γκότζι μπέρι και ipad;
Θα σου πω εγώ λοιπόν τι θα έκανες αν δεν είχες  Facebook, Instagram, Twitter…Α! Και για να μην παρεξηγιόμαστε και εγώ αν δεν έχω τα παραπάνω φρικάρω, αλλά τα λέω για να τιμήσω την παροιμία «βαράω το σαμάρι για να ακούει ο γάιδαρος! (όπου «γάιδαρος» είμαι εγώ φυσικά)
Λοιπόν, αν δεν είχες αυτά τα «σατανικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
ΘΑ…
…έβλεπες εκείνη την τόση δα λεπτομέρεια στο θρίλερ που παρακολουθούσες, θα καταλάβαινες τον δολοφόνο και θα έκανες και τον έξυπνο στην κοπελιά σου!
… παρακολουθούσες εκείνη τη μαγική πτήση της 18ουρας και τους απίθανους ελιγμούς που έκανε για να εντυπωσιάσει το ταίρι της! Θα την έβλεπες γκρο πλαν μέχρι να χαθεί από τα μάτια σου, αντί να προσπαθήσεις να απαθανατίσεις!
…έβλεπες την μοναδική είσοδο του Robbie Williams στη συναυλία «Let me Entertain You» και θα τον έβλεπες να ερμηνεύει το «Me and my Monkey» αντί να κάνει live μετάδοση για να δείξεις στους φίλους σου ότι «ήμουν και εγώ εκεί»!
…την θαύμαζες, αντί να βρεις ευκαιρία -την ώρα που η κοπελιά σου πηγαίνει προς την τουαλέτα- να δεις τι ποστάρουν οι φίλοι στο Facebook και θα είχες την ευκαιρία να τη δεις να περπατάει χαριτωμένα, θα χάζευες τους άντρες που την κοιτάνε και θα φούσκωνες σαν παγόνι και όταν θα επέστρεφε θα την έβλεπες να κοιτάει μόνο εσένα και θα της έλεγες έτσι απλά, «πόσο όμορφη είσαι» ή ακόμα και «πόσο όμορφο πισινό έχεις» (δεν είναι ντροπή αν το πεις χαριτωμένα βλάκα μου… αρέσουν αυτά στις γυναίκες)!
…την άκουγες, θα παρακολουθούσες με προσοχή, αυτά που σου λέει και θα μιλούσατε! Θα της έλεγες την άποψή σου, θα σου έλεγε τη δικιά της και θα γινόσασταν φίλοι! Αληθινοί φίλοι… με κουβέντα, μυστικά, εκμυστηρεύσεις, καυγάδες, φιλάκια, σεξ, σαχλαμάρες και μοίρασμα!
…κουβέντιαζες! Δεν θα κρυβόσουν πίσω από ένα -τόσο δα- πληκτρολόγιο για να «πεις»… Να πεις ότι κι αν ήταν αυτό. Θα μάζευες τα κουράγια σου και θα έλεγες κατά πρόσωπο, θα «θέλω» και τα «δεν θέλω», θα άκουγες αντίλογο και τον τίτλο του «άντρα» που στέκεται μπροστά στις ευθύνες του!
…φλέρταρες βλάκα μου! Θα έβλεπες τα μάτια που δε λένε ποτέ ψέματα… Θα μιλούσες γρήγορα, θα έχανες τα λόγια σου και θα κοκκίνιζες σαν 15χρονο στο πρώτο του μπλουζ! Και εκείνο το πρώτο, αυθόρμητο φιλί, δεν θα το έστελνες με «καραγκιοζάκι» αλλά θα το κουβαλούσες στον ύπνο σου!
…μιλούσες στο τηλέφωνο! Ατελείωτες ώρες… θα τσακωνόσουν χωρίς θυμωμένες φατσούλες, θα έκανες «γούτσου γούτσου» χωρίς κόκκινες καρδούλες, θα κουτσομπόλευες με αντίλογο και θα άκουγες τα πονηρά χαιρέκακα γελάκια… Θα κανόνιζες να βγεις χωρίς να ρωτάς «είσαι μέσα» και ο άλλος να μην σου απαντάει γιατί έχει κλειστό το messenger!
… χάζευες τους περαστικούς αντί για μία οθόνη, θα απολάμβανες ωραίες εικόνες, θα έκανες όνειρα δικά σου και όχι προβολή τα όνειρα που ποστάρουν στον τοίχο τους οι «φίλοι» σου! Θα απολάμβανες το φαγητό σου αντί να το φωτογραφίζεις, θα τσούγκριζες το ποτήρι σου αντί να «νιώθεις ευλογημένος» που είσαι με τους φίλους σου, θα περπατούσες απολαμβάνοντας και όχι σκουντουφλώντας γιατί αντί να βλέπεις μπροστά σου, ήσουν απασχολημένος να δεις πόσα «like» μάζεψες!
…έπαιζες επιτραπέζια! Θυμάσαι τι ωραία που ήταν όταν καθόσασταν γύρω από το τραπέζι του σαλονιού και παίζατε “Trivial”; Που τσακωνόσασταν, γελούσατε και κάποια στιγμή τα παρατούσατε και πηγαίνατε για ποτάκια (έτσι για να συνεχίσετε την διαφωνία στην Τρίτη απάντηση)… Τώρα κάθεσαι και παίζεις τάβλι με αντίπαλο το κινητό. Μια ομορφιά!
… Θα ζούσες λίγο παραπάνω! Στον πραγματικό κόσμο…

Σε αυτόν τον κόσμο που κάνεις γκριμάτσες και κάποιος καταλαβαίνει πως νιώθεις.
Σε αυτόν τον κόσμο που ο καυγάς έχει αξία, πάθος και ένταση.
Σε αυτόν τον κόσμο που η αγκαλιά και το φιλί έχει «θερμοκρασία».
Σε αυτόν τον κόσμο που κάποιος θα εκτιμήσει τα 30’’ ανατριχιαστικού θάρρους που χρειάστηκες για να κάνεις κάτι μεγαλειώδες!
Μην το πάρεις προσωπικά! 
Σήμερα γράφω για σένα και για μένα… 
Γιατί «ο αναμάρτητος…» κλπ. κλπ. κλπ 

πηγή : ionistis.wordpress.com

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: