DATE

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017


Εντόπισε ανανδρία ο Α. Λοβέρδος


της Άντας Ψαρρά 
Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η μεγάλη ταύτιση απόψεων μεταξύ του συνταγματολόγου καθηγητή Α. Λοβέρδου και των απόψεων της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη το είδος δημοσιογραφίας του οποίου στηρίζεται εν πολλοίς στη δολοφονία χαρακτήρων, αξιών και ιδεών. 
Η τελευταία όμως αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου στην «ανανδρία» του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στο το ότι ο Θ. Αναστασιάδης και η οικογένειά του διαμένουν στην Ελβετία, ξεπέρασε ακόμα και τη λογική. Ο Α. Λοβέρδος θεώρησε άνανδρη επίθεση την αναφορά για το που διαμένει η οικογένεια του Αναστασιάδη, αλλά δεν σκοτίστηκε για τις ανατριχιαστικές και συχνά εικονογραφημένες αναφορές του Πρώτου Θέματος όχι μόνο για τα παιδιά του Πρωθυπουργού αλλά και για τα παιδιά άλλων πολιτικών, τις οικογενειακές τους σχέσεις, τα ενδοοικογενειακά τους προβλήματα και κάθε άλλη προσωπική και αδιάκριτη «πληροφορία» που καταφέρνει να αδράξει το Πρώτο Θέμα. 
Το φλερτ του Α. Λοβέρδου με τις ακραίες τοποθετήσεις του Πρώτου Θέματος και του εκδότη του δεν είναι καθόλου νέο. Ηδη από το 1997 ο «εναγκαλισμός» αυτός ισχυροποιήθηκε όταν ο πρώην υπουργός διατύπωνε σε άλλη εφημερίδα τις απόψεις του για την επαναφορά της θανατικής ποινής (ΝΕΑ 21/11/1997). Με μεγάλη συχνότητα ο Α. Λοβέρδος και οι δηλώσεις ή οι συνεντεύξεις του παρουσιάζονται διαχρονικά στο Πρώτο Θέμα και ίσως αυτός ήταν κι ένας λόγος που τώρα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Θ. Αναστασιάδη από την «άνανδρη» επίθεση του πρωθυπουργού. 
Ο εναγκαλισμός αυτός μοιάζει να ισχυροποιήθηκε μέσα από την συχνή επίμονή της εφημερίδας για αμείλικτες τιμωρίες προς παραδειγματισμό των κατά καιρούς παραβατών του Νόμου και την τοποθέτηση του Α. Λοβέρδου περί αναγκαιότητας επαναφοράς της θανατικής ποινής για παραδειγματισμό και αποτροπή ενεργειών αυτοδικίας! Εδώ αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρη η υφήλιος και φυσικά η Ελλάδα λίγους μήνες πριν αντέδρασαν στην πρόθεση του Ερντογάν να επαναφέρει την απάνθρωπη αυτή διάταξη. Εδώ βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε άδικοι μια και εκτός από τον Α. Λοβέρδο και τις παρόμοιες κατά καιρούς αναφορές του Πρώτου Θέματος τότε συντάχτηκαν με την επαναφορά 61 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου κάποιοι από τους οποίους σήμερα ανατριχιάζουν με την πιθανότητα να εκδοθούν στην Τουρκία οι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα. 
Η δεύτερη και σημαντικότερη ισχυροποίηση του δεσμού Πρώτου Θέματος – Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποιήθηκε το διάστημα της θέσπισης της κατάπτυστης υγειονομικής διάταξης που ξεκίνησε με πογκρόμ και οδήγησε στη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών. Μέσα στον πρώτο μόλις μήνα εφαρμογής της διάταξης Λοβέρδου πάνω από 23 «δραματικές» δημοσιεύσεις «κοσμούσαν» τα πρωτοσέλιδα και τις ιστοσελίδες του Πρώτου Θέματος (από τις 30/4 έως τις 30/5 του 2012) συμβάλλοντας στην τρομοκράτηση του πολίτη. 
Ενδεικτικά: 
  • Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ξεφεύγει η κατάσταση. Άλλες τρεις πόρνες με AIDS στην Αθήνα!
  • «Υγειονομική βόμβα» οι μολυσμένες με AIDS πόρνες 
  • Στοιχεία σοκ, την τρίτη μόλις ημέρα των ελέγχων - Για κακούργημα διώκονται οι 11 ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV – «Θα ελέγξουμε όλους τους οίκους ανοχής» τονίζει ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος 
  • Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα, μέσα στην ελληνική κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, το θέμα των μολυσμένων με τον ιό HIV ιερόδουλων στην Αθήνα. 
  • «Η υγειονομική βόμβα του AIDS δεν βρίσκεται πλέον μέσα στο γκέτο των αλλοδαπών όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος (!) ξέφυγε από το γκέτο τώρα. Προσωπικά αλλά και όλες οι αρμόδιες αρχές προσπαθήσαμε πολύ γι’ αυτό, για να μην ξεφύγει. Γι’ αυτό φώναζα τους τελευταίους μήνες: μην πηγαίνετε με παράνομα εκδιδόμενες αλλοδαπές…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος 
  • Μετά τις εξελίξεις με τις οροθετικές ιερόδουλες. Αυτοψία (!) Λοβέρδου - Χρυσοχοΐδη στους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και κατά πόσο εφαρμόζεται η υγειονομική διάταξη. (σ.σ. πρόσφατα μέσα στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος έριχνε την ευθύνη στον αρμόδιο εισαγγελέα)
  • Συνάντηση με σκοπό την αξιολόγηση της εφαρμογής της υγειονομικής διάταξης στο κέντρο της Αθήνας, είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη συνέχεια, οι ίδιοι οι υπουργοί έκαναν αυτοψία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και κατά πόσο εφαρμόζεται η υγειονομική διάταξη. 
Μπορεί όλα αυτά ευτυχώς να έχουν περάσει με τις βαριές επιπτώσεις να παραμένουν κυρίως στις ζωές των εξαρτημένων γυναικών που διαπομπεύτηκαν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέες παρόμοιες μεθόδους κατάφωρης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θυμήθηκε όψιμα να υπερασπιστεί ο πρώην υπουργός σχετικά με την διαμονή ή όχι της οικογένειας του Αναστασιάδη στην Ελβετία. Ισως αξίζει εδώ να θυμηθεί κανείς τις πολύ επικίνδυνες και άνανδρες αναφορές από την κλειδαρότρυπα του Πρώτου Θέματος (και όχι μόνο) στα παιδιά, τις συζύγους αλλά και τις ερωτικές συνήθειες των πολιτικών, θέματα για τα οποία δεν έκανε την παραμικρή δήλωση ο κ. καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. 
Δυστυχώς ο λόγος του Α. Λοβέρδου έπαψε να είναι απλά αντιφατικός όπως όταν για παράδειγμα δήλωνε στο Πρώτο Θέμα ότι καταρρέει η κυβέρνηση Παπαδήμου (της οποίας ήταν μέλος). Ο λόγος του εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει ακραίος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: