Ο Νέος «Χαλίφης» Και Η Διαιτησία Της Οργής
Πριν από 19 χρόνια, όταν είχε ανακοινωθεί η συμμαχία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, είχε κάνει την εξής διαχρονική, όπως απεδείχθη, δήλωση: «Οι συμμαχίες στο ποδόσφαιρο ισχύουν μέχρι να σφυριχτεί το πρώτο πέναλτι». Η δήλωσή του αυτή απεδείχθη άμεσα προφητική, αφού με το πέναλτι του διαιτητή Στεφανόπουλου διαλύθηκε η τότε συμμαχία.
Την περασμένη Πέμπτη, πάλι με πέναλτι που δεν σφύριξε ο διαιτητής Κύζας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ –και αρκετά άλλα σφαλτσοσφυρίγματα– η συμμαχία Παναθηναϊκού και «Δικεφάλου του Βορρά» κατέρρευσε παταγωδώς με σκληρές δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου, και με περισσή αλαζονεία του Ιβάν Σαββίδη, που με τα όσα δήλωσε ξεκαθάρισε ότι είναι ο νέος… χαλίφης ποδοσφαίρου.
Αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και το σπάσιμο της συμμαχίας Σαββίδη – Μελισσανίδη, καθώς επίσης και ο ξαφνικός έρωτας Σαββίδη – Μαρινάκη, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το ποδοσφαιρικό τοπίο του περασμένου Οκτωβρίου έχει αλλάξει σημαντικά, χωρίς να είναι δυνατόν σήμερα κάποιος με σιγουριά να πει ποιος είναι με ποιον και βεβαίως το ζητούμενο τι θα γίνει με τις εκλογές της ΕΠΟ.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο «παιχνίδι» της προσέλκυσης ενώσεων το περασμένο καλοκαίρι, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δήλωσε «παρών». Μαρινάκης από τη μια μεριά με Ελευθεριάδη, και Σαββίδης – Μελισσανίδης από την άλλη με Γραμμένο. Ο Γ. Αλαφούζος για λόγους αρχής αλλά αισθανόμενος δυνατός στον επικοινωνιακό τομέα –γεγονός αναμφισβήτητο– δεν ασχολήθηκε με τις ενώσεις, με αποτέλεσμα στις 180 περίπου ψήφους που κρίνουν την εκλογή των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ ο ΠΑΟ να έχει μόνο μία ψήφο, τη δική του!!!
Μπορεί ο Χρήστος Παναγόπουλος να παρευρίσκετο στις συγκεντρώσεις των Σαββίδη – Μελισσανίδη και να δήλωνε αλληλέγγυος στις προσπάθειες της συμμαχίας για εξυγίανση, αλλά μέχρι εκεί…
Η «κατοχή» του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω FIFA την οποία επεζήτησε ο πρώην υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, έδωσε σε όλους την ευκαιρία να βάλουν το χεράκι τους ώστε η νέα αρχή του ποδοσφαίρου, η Επιτροπή Εξομάλυνσης, να στελεχωθεί με φίλα προσκείμενα πρόσωπα. Πώς στελεχώθηκε;
Η μεν κυβέρνηση διά του υπουργού Νίκου Παππά επέβαλε ως πρόεδρο τον κ. Δρόσο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίρρηση για τη στελέχωση με τους Μπάρτζη και Γέροντα. Ο ΠΑΟΚ έβαλε τον Ζ. Βρύζα και ο Μελισσανίδης τον Αλ. Δέδε. Τέλος, ο καραδοκών Βασίλης Γκαγκάτσης μέσω του αμφιλεγόμενου Κυπρίου παράγοντα Κωστάκη Κουτσοκούμνη και ενόψει της επικείμενης επαναφοράς του στο ποδόσφαιρο επέβαλε στη διαιτησία τον Γιώργο Μπίκα.
Απών στη στελέχωση αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός που λόγω της σκληρής πολιτικής του ΣΚΑΪ απέναντι στην κυβέρνηση, και λόγω της καθημερινής σύγκρουσης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη –εκπομπή «Δίκη», έφοδος της αστυνομίας στο κανάλι κ.λπ.–, λόγω της ανύπαρκτης σχέσης και επικοινωνίας με τον Ιβάν Σαββίδη, και με απλά τυπικές σχέσεις με τονΔημήτρη Μελισσανίδη, δεν ήταν υπολογίσιμος παίκτης στο από την Επιτροπή Εξομάλυνσης διοικούμενο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Την αδύνατη αυτή πλευρά του «τριφυλλιού» ανέλαβε να «δυναμώσει» ο νεόκοπος πολυπράγμων παράγοντας του ποδοσφαίρου Χρήστος Παναγόπουλος. Έχοντας πολύ καλές προσωπικές και άλλου είδους σχέσεις με τον Βασίλη Γκαγκάτση –λόγω κάποιων υποθέσεων με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Εθνικής ομάδος το 2005, όταν ο μεν Χρ. Παναγόπουλος ήταν πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. και ο Βασ. Γκαγκάτσης πρόεδρος της ΕΠΟ– έπεισε τον Γ. Αλαφούζο να στηρίξει την επαναφορά στη διοίκηση του Βασίλη στο ποδόσφαιρο, ώστε να έχει και ο ΠΑΟΚ έναν σύμμαχο!!!
Δηλαδή, ο άνθρωπος που ως πρόεδρος επί οκτώ χρόνια «έπαιζε μπάλα» με τον Ολυμπιακό, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή με τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη –θυμίζουμε ότι ήταν υποψήφιος το 2012 απέναντι στον Γιώργο Σαρρή τουΜαρινάκη– λόγω σχέσεων με τον Χ. Παναγόπουλο θα «έγερνε» προς την πλευρά του ΠΑΟ και με δεδομένο ότι ο γιος του Μάκης Γκαγκάτσης ήταν το γενικό κουμάντο στον ΠΑΟΚ. Εδώ η αφέλεια περισσεύει…
Ως γνωστόν, ο Βασ. Γκαγκάτσης επανήλθε μέσω Κουτσοκούμνη –βλέπετε ότι υπήρχαν και άλλες υποθέσεις σχετικές με τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΠΟ κατά τη θητεία του Βασίλη με κυπριακές off shore εταιρείες, όπως η εταιρεία Stadium του Πασχάλη Παπαδόπουλου και η εταιρεία Media Gold του Γ. Κούμα, αντιπροέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, που πρόεδρο έχει τον Κ. Κουτσοκούμνη– και με δεδομένη τη σχέση του με τον Γ. Μπίκαο Χ. Παναγόπουλος διαβεβαίωνε τον Γ. Αλαφούζο ότι ο ΠΑΟ θα είχε διαιτησία ίσων αποστάσεων…
Μάλιστα είχε πείσει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να μεσολαβήσει ο ίδιος στον Δ. Μελισσανίδη ώστε ο «Τίγρης»και ο Ιβάν να δεχθούν την πρόσληψη του Β. Γκαγκάτση στη Super League.
Στην υπάρχουσα ΚΕΔ των Τριτσώνη και Κουκουλάκη μετά την παραίτηση του Γ. Μπίκα, ο Β. Γκαγκάτσης είχε εξασφαλίσει τις καλές σχέσεις του μέσω του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Ψυχομάνη.
Όταν η ΚΕΔ όρισε τον διαιτητή Κύζα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχοντας πληροφορηθεί ότι στην ουσία ο διαιτητής ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης έστειλε τη γνωστή επιστολή στην ΚΕΔ, επιστολή την οποία σκαιότατα απέρριψε ο πρόεδρος Δρόσος πουλώντας έτσι εξυπηρέτηση και στην κυβέρνηση. Η εικόνα του αγώνα επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του Παναθηναϊκού, αφού τα διαιτητικά λάθη δεν ήταν λίγα.
Στη συνέχεια, ο Αλαφούζος δήλωσε ότι δεν συμβαδίζει πλέον με τον Σαββίδη –κάτι που σηματοδοτεί προσεχώς επικοινωνιακό ξεκατίνιασμα του «Ρώσου»– και χαρακτήρισε «ντροπή» τη στάση της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ.
Από τη μεριά ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ευθαρσώς ότι αυτός είναι το αφεντικό και μίλησε μάλιστα για καθαρό ποδόσφαιρο εννοώντας προφανώς τη διαιτησία του Κύζα.
Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, στα πλέι-οφ αναμένονται σκηνές απείρου κάλλους.
Οι παντελώς ανίκανοι και ενδιαφερόμενοι μόνο για τις αμοιβές τους σύμβουλοι ης ΕΠΟ, που από το πουθενά βρέθηκαν μέσω Θεόδωρου Θεοδωρίδη και στη συνέχεια μέσω Κουτσοκούμνη να κρατάνε τα ηνία της ΕΠΟ, κατάφεραν να δημιουργήσουν εκρηκτική κατάσταση στο ποδόσφαιρο, κατάσταση την οποία η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε την εξυγίανση αδυνατεί να ελέγξει.
Το γεγονός και μόνο ότι ο Έλληνας υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποχρεώθηκε προ ημερών να πάει στην Κύπρο για να συναντήσει τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ένα δαχτυλοδεικτούμενο παράγοντα του κυπριακού ποδοσφαίρου, δείχνει μόνο του τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Επεισόδια που δεν μπορούν να ελεγχθούν, διαιτητές που καταγγέλλονται και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, τακτικοί δικαστές –που η κυβέρνηση διόρισε– οι οποίοι καταπατούν κάθε διάταξη νόμου και κανονισμού είναι το αποτέλεσμα της παρέμβασης της κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο.
Συμπέρασμα: Τα «πακέτα» θα συνεχίσουν να πηγαινοέρχονται στις εκλογές της ΕΠΟ, οι διαιτητές θα σφυρίζουν προστατεύοντας τους νέους ισχυρούς «χαλίφηδες», και το ποδόσφαιρο θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού.
πηγή : http://www.iapopsi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου