DATE

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Γιατι εδώ στην Ελλάδα , οι κάτοικοι της έχουν μάθει να ονειρεύονται 

του Ίωνα Παπαδάκη

Δε λέω, σα λαός έχουμε κάνει ασυγχώρητα λάθη! Αλλά έχουμε και κάτι στιγμές… μαγικές!
Γιατί στην Ελλάδα οι άνθρωποι όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουν, ονειρεύονται. Και το να ονειρεύεσαι σημαίνει δύναμη…
Και επίσης κοιτάνε προς τον ήλιο και χαμογελάνε..
Και αυτό σημαίνει δύναμη!
Ναι, δε λέω, έχουμε κάνει ασυγχώρητα λάθη. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ασυγχώρητα λάθη… Βλέπεις οι άνθρωποι που ζούμε σε αυτή τη χώρα δεν είμαστε καλοκουρδισμένα ελβετικά ρολόγια!
Είμαστε χειροποίητα… Κάπου θα χάσουμε ένα λεπτό, κάπου θα σταματήσουμε να δουλεύουμε, κάπου θα πάμε μπροστά αλλά πάντα με λίγη βοήθεια θα ξέρουμε τη σωστή ώρα. Και αν πάλι κάτι συμβεί, πάντα κάποιος θα βρεθεί να μας την πει!
Και αν κοιτάξουμε προς τον ήλιο θα καταλάβουμε τι ώρα είναι… Και αν κοιτάξουμε τους γύρω μας θα καταλάβουμε τι μέρα είναι… Και αν κοιτάξουμε τη φύση θα καταλάβουμε τι εποχή είναι!
Γιατί ζούμε στην Ελλάδα… και ο λαός που ζει στην Ελλάδα είναι λαός της ψυχολογίας! Αν του γαμήσεις την ψυχολογία, του γάμησες το σύμπαν!
Γιατί ζούμε στην Ελλάδα και στην Ελλάδα οι άνθρωποι (που κάνουν ασυγχώρητα λάθη) παθιάζονται και υπερβάλουν και τσακώνονται και αγαπάνε και γελάνε δυνατά και ονειρεύονται…
Άλλωστε τι δύναμη θα είχε η κόλαση αν οι κάτοικοί της δεν ονειρευόντουσαν τον παράδεισο;
Πόσο μπορεί να αλλάξει το σύμπαν αν η ώρα είναι 12.05 αντί για 12.07; Πίστεψέ με, καθόλου!
Πόσο όμως μπορεί να αλλάξει το σύμπαν αν δεν έχεις κανέναν δίπλα σου να ρωτήσεις αν είναι 12.05 ή 12.07; Πίστεψέ με, πάαααρα πολύ!
Και πόσο έχει αλλάξει το σύμπαν από ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν τι ώρα είναι, τι μέρα ή τι εποχή; Πόσο έχει αλλάξει από αυτούς τους ανέκφραστους ανθρώπους, αυτά τα καλοκουρδισμένα ελβετικά ρολόγια, που έχουν σκοπό ζωής να δείχνουν τον «σωστό» χρόνο και όχι να τον αξιοποιούν;
Να μην κάνουν όνειρα για το επόμενο λεπτό, όποιο και αν είναι αυτό, να μην χαμογελάνε για το ένα ακόμα λεπτό, που κάποιος τους πρόσφερε απλόχερα;
Ναι, δε λέω, έχουμε κάνει ασυγχώρητα λάθη…
Και τα λάθη πληρώνονται! Και τα πληρώνουμε… Ίσως πιο ακριβά από όσο θα έπρεπε. Αλλά αυτό είναι το τίμημα για να μπορείς να καταλάβεις τι ώρα είναι, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξεις ένα καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι!
Γιατί στην Ελλάδα οι άνθρωποι που κάνουν ασυγχώρητα λάθη, ονειρεύονται!
Ονειρεύονται να μην ξανακάνουν ασυγχώρητα λάθη, αλλά δεν θέλουν κι όλας να γίνουν Γερμανοί τουρίστες με πέδιλο και άσπρη κάλτσα!
Ονειρεύονται το χθεσινό λιώσιμο, όταν κολλάνε στην κίνηση πηγαίνοντας στη δουλειά τους από την οποία, παρεπιπτόντως, δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρείς μήνες, αλλά έχουν αποφασίσει να «βάλουν πλάτη»!
Ονειρεύονται το «αίσθημα» που για χάρη της, του έκαναν καζούρα οι φίλοι του, όταν τους ομολόγησε ότι είναι καψούρης!
Ονειρεύονται τις αλήθειες που ήξεραν αλλά δεν άκουσαν, τα ψέματα που τους θύμωσαν αλλά ανέχτηκαν, τις απραγματοποίητες υποσχέσεις που κατάπιαν αμάσητες!
Ονειρεύονται την «επανάσταση» (κατά του καταστημένου) που αποφάσισαν χθες βράδυ μετά από 10 μπύρες, δύο τζατζίκια, 3 πατάτες τηγανιτές, δύο χωριάτικες και 3 κιλά παϊδάκια αλλά κατέληξαν στο καταπληκτικό: «αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα»!
Ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους!
Ένα μέλλον που δεν θα έχει μόνο φράγκα και καριέρα…
Αλλά θα έχει έρωτες, φίλους, αξιοπρέπεια, καλοσύνη, περιπέτεια, γέλιο και αναμνήσεις είτε το ρολόι πάει δύο λεπτά μπροστά είτε τρία λεπτά πίσω!
Ζούνε για να ονειρεύονται… γιατί το να ονειρεύεσαι σημαίνει δύναμη όσα ασυγχώρητα λάθη και αν κάνεις!
Και εδώ στην Ελλάδα για αυτές τις μαγικές στιγμές ζούμε! Γιατί στην Ελλάδα που οι κάτοικοί της ονειρεύονται, όλα μπορούν να συμβούν…
Γιατί οι κάτοικοί της -που κάνουν ασυγχώρητα λάθη- είναι άνθρωποι και όχι καλοκουρδισμένα ελβετικά ρολόγια…
Άλλωστε είπαμε, πόσο θα αλλάξει το σύμπαν αν η ώρα είναι 12.05 και όχι 12.07;

πηγή : https://ionistis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: