DATE

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015


Από τη μνημονιακή προπαγάνδα στο αντι-μνημονιακό τσάμικο 



Όταν τα κανάλια ανακάλυψαν τη «φοροκαταιγίδα» και τα κοράκια των hedge funds
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει (ίσως ούτε η ίδια), αν σήμερα, δηλαδή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ηΜαρία Σπυράκη ήταν δημοσιογράφος και φορτηγά ή αεροπλάνα γεμάτα ευρώ τροφοδοτούσαν τις ελληνικές τράπεζες… Θα μετέδιδε την πληροφορία ή θα την κρατούσε στο μαξιλάρι της, όπως είχε δηλώσει για αντίστοιχο περιστατικό κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κανείς επίσης δεν μπορεί να γνωρίζει (ίσως ούτε ο ίδιος), αν το 2010 αντί για κυβέρνηση Παπανδρέου υπήρχε κυβέρνηση Τσίπρα, ο Γιάννης Πρετεντέρης θα ακολουθούσε την ίδια τακτική και θα απέκρυβε για λόγους δημοσίου συμφέροντος όπως έχει δηλώσει, ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο… Ανοίγοντας στην ουσία (όχι ο Πρετεντέρης), την πόρτα στα μνημόνια!

Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα κανάλια, MEGA, ANT1, ΣΚΑΙ, ALPHA, STAR και οι δημοσιογράφοι που τα υπηρετούσαν και τα υπηρετούν ακόμη… Τα πρώτα 5 χρόνια της κρίσης είχαν βαλθεί να πείσουν τον ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα των μνημονίων, για την αναγκαιότητα της υψηλής και άδικης φορολόγησης (των πάντων), για την αναγκαιότητα των απολύσεων, των οριζόντιων περικοπών, του κοψίματος συντάξεων και μισθών, για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την αναγκαιότητα του ανοίγματος σειράς «κλειστών» επαγγελμάτων υπό το γενικό τίτλο: μεταρρυθμίσεις… Τις οποίες μόνοι μας έπρεπε να είχαμε εφαρμόσει και όχι να κουράζουμε τους δανειστές με τα παιδιάστικα καμώματά μας!

Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια κανάλια που για πέντε χρόνια κουνούσαν το δάχτυλο στον ελληνικό λαό για να πληρώσει τα σπασμένα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των ίδιων δηλαδή που κλήθηκαν στη συνέχεια να σώσουν τη χώρα!

Είναι τα ίδια κανάλια που όταν ήρθε οι σειρά τους να πληρώσουν το ενοίκιο για τις συχνότητες – όπως πληρώνουν όλοι οι επιχειρηματίες, μικροί και μεσαίοι, ξεκίνησαν «ανένδοτο»! Ενώ έβαλαν τα «σκυλιά» τους να γαβγίζουν από τα «παράθυρα» για τους αδικημένους καναλάρχες… Και για τον κακό Τσίπρα που θέλει να κλείσει τα κανάλια και να αφήσει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους!

Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια κανάλια όμως, που έχασαν το αποκλειστικό του αιώνα, δηλαδή την «ελληνική κρίση»! Κανείς τους δεν πήρε χαμπάρι το 2008 ή το 2009 τι ερχόταν στην Ελλάδα, κανείς τους δεν είχε προβλέψει αυτό που ζούμε σήμερα… Κανείς τους δεν μιλούσε για τη χρεοκοπία που μας χτύπησε την πόρτα… Αυτοί οι δημοσιογράφοι και αυτά τα κανάλια επαίρονται για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους !

Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια κανάλια που μετά από 5 χρόνια μνημονιακού αγώνα που έδωσαν… Ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος και ανακάλυψαν τις αρετές του αντι-μνημονίου… Ανακάλυψαν αίφνης λέξεις και έννοιες όπως η «φοροκαταιγίδα», η «αδικία», «η προστασία της πρώτης κατοικίας», «τα κοράκια που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια»… Να τους χαιρόμαστε (τους έγκυρους και τους αξιόπιστους) !

Πηγή : enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: