DATE

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016


«Η λίστα της επόμενη μέρας» από τον Μάικλ Μουρ


Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, που είχε προβλέψει επιτυχώς τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, με πέντε σαφή επιχειρήματα, κατόρθωσε να γίνει viral για μια ακόμη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτήν τη φορά ανεβάζοντας στη σελίδα του στο Facebook μια λίστα με 5 πράγματα που πρέπει να κάνουν στο εξής οι Αμερικανοί ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν τις αρνητικές συνέπειες της εκλογής του εκκεντρικού και προκλητικού μεγιστάνα στην προεδρία των ΗΠΑ.
Τίτλος της: «Η λίστα της επόμενης ημέρας».
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη οι Αμερικανοί πρέπει:
1) Να αναλάβουν την εξουσία του Δημοκρατικού Κόμματος και να το επιστρέψουν στον λαό. Η νυν ηγεσία του υπήρξε απογοητευτική.
2) Να απολύσουν όλους τους αστρολόγους, μέντιουμ, δημοσκόπους και οποιονδήποτε άλλο στα media που επέμεναν σε μια θεωρία και αρνούνταν να δουν και να ακούσουν και να αναγνωρίσουν τι γινόταν πραγματικά. Όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι θα έρθουν να μας πουν «να γιατρέψουμε τις πληγές της διαίρεσης» και «να ενωθούμε». Έχουμε να ακούσουμε πολλές τέτοιες ανοησίες το επόμενο διάστημα. Αποκλείστε τους.
3) Οποιοδήποτε στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος που δεν ξύπνησε σήμερα αποφασισμένο να αγωνιστεί, να αντισταθεί και να εμποδίσει τους Ρεπουμπλικάνους, όπως αυτοί εμπόδισαν το έργο του Ομπάμα στα οκτώ χρόνια της προεδρία του, να φύγουν από τη μέση και να αφήσουν αυτούς που έχουν την καρδιά να ηγηθούν στον αγώνα για να δοθεί τέλος στο κακό και την τρέλα που αναμένεται να ξεκινήσει.
4) Να πάψετε όλοι να λέτε πόσο «σοκαρισμένοι» και «άναυδοι» είτε. Αυτό που που εννοείται είναι ότι βρισκόσασταν σε σύγχυση και δεν προσέχατε τους συμπολίτες σας και την απόγνωσή τους. ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ είχαν παραμεληθεί και από τα δύο κόμματα, με αποτέλεσμα η οργή και η επιθυμία για εκδίκηση μόνο να αυξάνεται.
Και τότε εμφανίστηκε ένας τηλεοπτικός αστέρας που τους άρεσε και είχε σχέδιο να καταστρέψει και τα δύο κόμματα και να τους πει: «Απολύεστε!» Δεν είναι έκπληξη η νίκη του Τραμπ, ποτέ δεν ήταν πλάκα. Το να τον αντιμετωπίζουμε έτσι τον ενίσχυσε. Είναι ταυτόχρονα πλάσμα και δημιουργία των Media, και αυτά δεν το παραδεχθούν ποτέ.
5) Κάθε μέρα σε κάθε άνθρωπο που συναντάτε να λέτε: «Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟ». Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συμπολιτών μας προτίμησαν τη Χίλαρι Κλίντον από τον Ντόναλντ Τραμ. Τελεία και παύλα. Γεγονός. Η πλειοψηφία ήθελε τη Χίλαρι και όχι τον Τραμπ. Ο μόνος λόγοςπου είναι πρόεδρος είναι αυτή η παρανοϊκή ιδέα του 18ου αιώνα που φέρει το όνομα Κολέγιο των Εκλεκτόρων.
Μέχρι να το αλλάξουμε αυτό, θα συνεχίσουμε να έχουμε προέδρους που δεν ψηφίσαμε και δεν θέλαμε. Ζείτε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία πιστεύει ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή, οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες, θέλουν οι σπουδαστές να αποφοιτούν χωρίς να χρωστούν στις τράπεζες, δεν θέλουν να εισβάλλουμε σε άλλες χώρες, θέλουν αύξηση του ελάχιστου μισθού και επιθυμούν ένα ενιαίο και πραγματικό δημόσιο σύστημα υγείας.
»Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αλλάξει. Ζούμε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία συμφωνεί με προοδευτικές θέσεις. Απλώς δεν έχουμε την ηγεσία για να τις προωθήσει (βλ. #1 παραπάνω)
Ας προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό μέχρι το μεσημέρι, σήμερα - Μάικλ Μουρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: